Het Pandabroodje bestaat 30 jaar

Pandabroodje

Dertig jaar geleden werd het eerste Pandabroodje aangeboden aan Prins Bernhard. Sinds de introductie in 1989 heeft dit meergranenbroodje in België én Nederland €4.234.189,- opgeleverd voor het Wereld Natuur Fonds.

Om dit succes te vieren biedt leverancier Zeelandia alle bakkers in een back2school-actie aan. In augustus/september ontvangt de klant bij aankoop van een pandabroodje een handig, klein notitieblokje met een code erop. Met die code maken de klanten kans op entreekaarten voor het Ouwehands Dierenpark. De hoofdprijs is een "schoolreisje" voor de hele klas om de pandaberen Wu Wen en Xing Ya te gaan ontmoeten. Alle informatie over deze actie is te vinden op de website.

Het originele pandabroodje is een meergranenbroodje met zonnebloempitten, gierst, sesamzaad en lijnzaad. In 2003 kwam hier een tweede variant bij, Panda donker. Deze variant bevat ook zonnebloempitten, gierst, sesamzaad en lijnzaad en heeft door diverse getoaste en geroosterde mouten een donkere kruimkleur en een nootachtige smaak. De derde variant, Panda Volkoren, zag in 2014 het levenslicht. Dit is een meergranen/volkorenbrood met zonnebloempitten, gierst en lijnzaad. Panda Volkoren mag de claims "Clean label" en "Rijk aan vezel" dragen.

Lees ook
Koninklijke Zeelandia Groep neemt bakkerijactiviteiten Wouters NV over

Koninklijke Zeelandia Groep neemt bakkerijactiviteiten Wouters NV over

Koninklijke Zeelandia Groep neemt het Belgische Wouters NV over. Het bedrijf maakt sinds 1 mei deel uit van Zeelandia. Wouters is bijna 100 jaar actief in bakkerijgrondstoffen, oliën en frituurvetten. Het bedrijf is gevestigd in het Belgische Lokeren.

Tim Toonen nieuwe Director Marketing & Sales Zeelandia

Tim Toonen nieuwe Director Marketing & Sales Zeelandia

Zeelandia Nederland heeft een nieuwe Director Marketing & Sales. Tim Toonen vervult deze functie vanaf 1 januari 2021. Als Director Marketing & Sales is hij is verantwoordelijk voor alle sales- en marketingactiviteiten binnen het MKB in de Nederlandse markt.

Irénke Meekma nieuwe CEO Zeelandia

Irénke Meekma nieuwe CEO Zeelandia

Irénke Meekma is nieuwe Chief Executive Office (CEO) van de Koninklijke Zeelandia Groep. Meekma werkte daarvoor verschillende directiefuncties aan zowel de kopers- als de producentenkant van de voedingsindustrie. Ze start 1 november leidenbij Zeelandia.