Het Nederlands bakboek

Het nederlands bakboek

Nederland een land zonder culinaire cultuur? Onzin! Ontdek de Nederlandse bakcultuur in ‘Het Nederlands bakboek’ van Gaitri Pagrach-Chandra. Zij laat zien dat Nederland, als het gaat om bakken juist een lange traditie en eigen identiteit heeft. Net als de Fransen hebben wij een unieke bakcultuur, met baksels voor allerlei feestdagen, zoals de oliebol of Duivekater, en streekgebonden baksels, zoals de bekende Zeeuwse bolus en de misschien minder bekende Amsterdamse korstjes. Vaak zitten er de mooiste verhalen achter het ontstaan van die specialiteiten.

In dit historisch receptenboek lees je die verhalen én vind je alle recepten. Het boek heeft als ondertitel ‘Recepten en historische verhalen voor thuisbakkers’, maar ook professionals kunnen er leuke weetjes uit halen om aan hun klanten te vertellen of hun producten mee aan te prijzen, rondom feestdagen bijvoorbeeld.
Het Nederlands bakboek werd in 2012 al eens uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar en is nu opnieuw uitgegeven. Vanaf 26 februari is het verkrijgbaar als paperbackeditie.

Dossiers
Lees ook
Vakantieboek voor managers

Vakantieboek voor managers

Het Vakantieboek voor professionals en managers 2022 bevat de beste boeken en artikelen die het afgelopen jaar onder de aandacht kwamen van de redactie van uitgeverij Business Contact. "Dit zijn de pareltjes die we afgelopen jaar langs hebben zien komen op de uitgeverij."

‘t Wordt tijd dat ik de leiding neem

‘t Wordt tijd dat ik de leiding neem

Rolf Mulder komt na 10 jaar met een herziene, uitgebreidere uitgave van zijn boek ‘t Wordt tijd dat ik de leiding neem. Over de bekende stripfiguur Olivier B. Bommel en de kunst van het leidinggeven. Wie de stijl van Bommel weet toe te passen heeft volgens Mulder de routekaart in handen naar echt leiderschap.

Boek -12°C Gelato verschenen

Boek -12°C Gelato verschenen

Vandaag, 3 juni, verschijnt -12°C Gelato. Het nieuwe boek van SVH Meesterijsbereiders Bas van Haaren en Nils Hendrikse voor de hobbychef en professionele ijsbereider. Hierin laten ze zien dat er bij het maken van ijs ook pure wetenschap komt kijken. Ze combineren trendy recepten met diepgaande theorie.