Het Nederlands bakboek

23 februari 2021

Nederland een land zonder culinaire cultuur? Onzin! Ontdek de Nederlandse bakcultuur in ‘Het Nederlands bakboek’ van Gaitri Pagrach-Chandra. Zij laat zien dat Nederland, als het gaat om bakken juist een lange traditie en eigen identiteit heeft. Net als de Fransen hebben wij een unieke bakcultuur, met baksels voor allerlei feestdagen, zoals de oliebol of Duivekater, en streekgebonden baksels, zoals de bekende Zeeuwse bolus en de misschien minder bekende Amsterdamse korstjes. Vaak zitten er de mooiste verhalen achter het ontstaan van die specialiteiten.

In dit historisch receptenboek lees je die verhalen én vind je alle recepten. Het boek heeft als ondertitel ‘Recepten en historische verhalen voor thuisbakkers’, maar ook professionals kunnen er leuke weetjes uit halen om aan hun klanten te vertellen of hun producten mee aan te prijzen, rondom feestdagen bijvoorbeeld.
Het Nederlands bakboek werd in 2012 al eens uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar en is nu opnieuw uitgegeven. Vanaf 26 februari is het verkrijgbaar als paperbackeditie.

Altijd op de hoogte blijven?