Het Nederlands bakboek

Het nederlands bakboek

Nederland een land zonder culinaire cultuur? Onzin! Ontdek de Nederlandse bakcultuur in ‘Het Nederlands bakboek’ van Gaitri Pagrach-Chandra. Zij laat zien dat Nederland, als het gaat om bakken juist een lange traditie en eigen identiteit heeft. Net als de Fransen hebben wij een unieke bakcultuur, met baksels voor allerlei feestdagen, zoals de oliebol of Duivekater, en streekgebonden baksels, zoals de bekende Zeeuwse bolus en de misschien minder bekende Amsterdamse korstjes. Vaak zitten er de mooiste verhalen achter het ontstaan van die specialiteiten.

In dit historisch receptenboek lees je die verhalen én vind je alle recepten. Het boek heeft als ondertitel ‘Recepten en historische verhalen voor thuisbakkers’, maar ook professionals kunnen er leuke weetjes uit halen om aan hun klanten te vertellen of hun producten mee aan te prijzen, rondom feestdagen bijvoorbeeld.
Het Nederlands bakboek werd in 2012 al eens uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar en is nu opnieuw uitgegeven. Vanaf 26 februari is het verkrijgbaar als paperbackeditie.

Dossiers
Lees ook
‘Als patissier moet je goed kunnen plannen’

‘Als patissier moet je goed kunnen plannen’

Jordi van Eden (26) maakte dit voorjaar de Beste Bonbon van Nederland. Een prijs die hij nooit verwacht had, want oorspronkelijk werkte hij als kok in sterrenzaken. Vier jaar geleden maakte hij de overstap naar de patisserie: “Het verfijnde werk en de ­creativiteit spreken me aan.”

The Pie Room

The Pie Room

Dit kookboek is een ode aan een van de meest iconische Britse gerechten: de pie. In dit boek vind je klassieke, maar ook hartige en zoete pies. Er staan recepten in van de pie dauphinoise, pie gevuld met verschillende curry’s, de echte zalmpie of de klassieke pie met varkensvlees. Natuurlijk ontbreken de zoete taartjes niet: van varianten op de applepie,...

Brood. Bakkers en hun brood

Brood. Bakkers en hun brood

"Om de wereld te begrijpen, is het best de kern van het bestaan te onderzoeken, en al lang draait die rond brood." In 1850 vergde brood een derde van de gezinsuitgaven en leverde het 60% van de dagelijkse calorieën.