Het is bijna tijd voor de BakkersVakWedstrijden 2018

Bakkersvakwedstrijd

Woensdag 14 november vinden de BakkersVakWedstrijden plaats. Begonnen als een regionale wedstrijd voor Noord-Nederlandse bakkers, zijn deze wedstrijden uitgegroeid tot een landelijk evenement, waaraan bakkers uit heel Nederland deelnemen. Vorig jaar won Echte Bakker Herman Schepers de kampioensbokaal voor de beste brood-, koek- en banketbakker. Nieuwkomer Landwaart Culinair was de grote winnaar met vijf trofeeën en de titel Kampioen Banketbakker 2017.

Bakkersvakwedstrijden 2018

Deelnemende bakkers kunnen hun producten op dinsdag 13 november tussen 13.00 en 16.00 uur inleveren bij het Fries Congrescentrum. Degene die de producten inlevert krijgt bij binnenkomst een envelop met wedstrijdnummers, en moet zelf de producten uitpakken en voorzien van een nummer. De jury beoordeelt dinsdagavond alle producten. Alle belangrijke informatie voor de deelnemers staat in het wedstrijdboekje op de website van de organisatie.

Het thema voor het sierstuk is dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa, Leeuwarden. Een sierstuk mag gemaakt zijn van chocolade, brooddeeg of suikerwerk, zolang het maar uit 90 procent eetbare producten bestaat. Oneetbare onderdelen mogen alleen ter ondersteuning worden gebruikt.

Prijsuitreiking

Woensdag 14 oktober vindt de prijsuitreiking plaats. Vanaf 15.00 zijn de zalen van het Fries Congrescentrum in Drachten geopend en kan iedereen de wedstrijdproducten en de showtafels bekijken. De prijsuitreiking begint om 17.00 en is in handen van cabaretier, zanger en presentator Arno van der Heijden.

Lees ook
Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Het wordt de komende dagen erg warm in Nederland. Dat betekent dat de bakker in de bakkerij maatregelen moet treffen om de hitte de baas te blijven. Waar moet je allemaal op letten? Bakkers in bedrijf geeft tips!

Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

De opleidingen van Bakery Institute zijn vanaf augustus opgenomen in het SVH Register Erkende Horecaopleidingen. Voor de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zijn het de eerste opleidingen van buiten de horeca die branche-erkend worden.

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

Lotte van Kempen (16) zit in het derde jaar van haar vmbo-opleiding op het Wellant College in Alphen aan den Rijn. Ze doet een ‘snuffelstage’ bij Ella van Haeringen, die onder de naam Ella Bakt (@ellabakt) brood op bestelling maakt. “Mijn vader ging altijd naar Ella, ik vond het leuk om brood te maken. Nu help ik om de week een dag mee in de bakkerij.”

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie voor lange termijn zal je bezig zijn met het bakken van diverse broodsoorten. Door overname is er momenteel behoeft aan extra...

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Je gaat aan de slag als allround broodbakker waarbij je naast alle reguliere werkzaamheden ook ondersteunt in het aansturen van de bakkers. Hierbij...