Het grote ijsboek

6 mei 2021 Redactie Vakblad IJs

Christophe Declercq is vakleraar banket en ijs aan de Brugse bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte en is auteur van verschillende boeken over banket en ijs. Hij schreef eerder al ‘Basic IJs, meer dan 55  stap-voor-stap-recepten’, ‘IJscreaties’ en ‘IJs verfrissend lekker’. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek: ‘Het grote ijsboek’.

Het grote ijsboek is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken en verschijnt naast het Nederlands ook in het Frans. Aan bod komen onder meer: sorbet, speciale ijssoorten (zonder toegevoegde suikers, vegan, olijfolie-ijs, …), ijsparfait, ijsmousse, ijssoufflé, granité en waterijsjes, sauzen, koekjes en taartbodems.

Het boek bevat meer dan 80 recepten, waaronder cookie dough-ijs, ijs met olijfolie, rode vruchtensorbet, kriekbiersorbet, kleurrijke frisco's en veganistische ijstaart.

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?