Het bewuste bakboek Andere Koek

Andere koek

Het foodplatform Food Bandits bracht 25 oktober het bewuste bakboek Andere koek uit. Vrijwel alle recepten zijn gluten- en lactosevrij, vegan en met alleen natuurlijke suikers. Ideaal voor mensen die plantaardig eten of een voedselallergie hebben en toch lekker willen snoepen.

Andere koek

Voor mensen met een lactose- of glutenallergie of die een plantaardig dieet volgen is het een uitdaging zijn om deze producten te vermijden en bijvoorbeeld een taart of pannenkoeken te bakken. In het bakboek Andere koek staan meer dan 60 bewuste recepten die grotendeels plant based en allergeenvrij zijn. Van brownies en aardbeientaart tot klassieke wafels en tiramisu. In het boek staan niet alleen recepten. Ook geven de Food Bandits tips over foodstyling en fotografie.

Food Bandits

De Food Bandits bestaan uit Suus, Johann en teckel Moos. Zij starten vijf jaar geleden met dit foodplatform. Inmiddels zijn ze wereldwijd bekend wegens hun heerlijke free-form-recepten en prachtige foodstyling en fotografie.

Dit boek is te koop bij Boek-plus.nl, de online boekhandel van Vakbladen.com die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren. Ga naar: Andere koek.

Lees ook
Bakkerijschool Ter Groene Poorte breekt wereldrecord vegan cake

Bakkerijschool Ter Groene Poorte breekt wereldrecord vegan cake

Leerlingen van de bakkerijschool Ter Groene Poorte vestigden 22 april officieel een nieuw wereldrecord vegan cake. Samen met Alpro maakten zij 495 kilo vegan cake gemaakt. De cake werd tentoongesteld en uitgedeeld in de Antwerpse koffiebar Wasbar. De bakkerijschool was al enkele weken bezig met het project. Praktijkleerkracht en initiator...

Karameltompouce - ‘Reinvented classic’

Karameltompouce - ‘Reinvented classic’

De hervonden klassieker in de schijnwerpers: de karameltompouce. Afwisselende structuren en bereidingen van karamel zorgen voor een fijne smaak- en textuurbeleving. De klassieke millefeuille uit Frankrijk, met een romige crème van Piemonte-hazelnoot. Zoek de uitdaging in bestaande recepturen en creëer met de kennis en materialen van nu een eigentijdse...

Espressokoeken - recept Debic

Espressokoeken - recept Debic

Grotere koeken zijn een onmiskenbare trend. In samenwerking met Beko heeft Debic een koekenconcept ontwikkeld en deelt het recept voor espressokoeken. Voor 70 stuks Ingrediënten Koffiekoekdeeg 460 gram Debic Cake boter 80 gram pure chocolade 80 gram poedersuiker 80 gram basterdsuiker 6 gram cacaopoeder 4 gram kaneelpoeder 10...