Hemelter Mühle brengt nieuwe Franse bloem op de markt

Hemelter Mühle_La Fleur Francaise

Meelproducent Hemelter Mühle uit Rheine, vlak over de grens bij Enschede, heeft zowel ambachtelijke als industriële (banket)bakkers uit Nederland als klanten. Zij nemen bloem en diverse meelsoorten af, maar ook spelt, rogge en andere specialiteiten, zoals meergranenmixen en broodverbeteraars. Die laatste ontwikkelt het bedrijf speciaal op aanvraag.

Nu komt de ‘molen’ met een nieuwe Franse bloemsoort: La fleur de Francais. De originele Franse bloem (net als in Frankrijk zonder ascorbinezuur), gemaakt van speciaal geselecteerde Franse tarwe, is bij uitstek geschikt voor krokante baguettes en kenmerkt zich door de gelige kruim. Een langere rijstijd geeft veel aroma. Door de goede wateropname levert dit product, ook geschikt voor het maken van een poolish, een soepel deeg. Verkrijgbaar in zakken en in bulk.

Lees ook
Royal Koopmans helpt bakkers bij meelstofreductie

Royal Koopmans helpt bakkers bij meelstofreductie

Meelstofallergie, vervuiling op de werkvloer én zichtbare bloemdelen op een gebakken eindproduct. Veel bakkerijen hebben hiermee te maken. Grondstoffenproducent Royal Koopmans wil bakkers helpen bij de meelstofreductie en introduceert een toolkit met fijnstofsensoren en nieuwe stuifarme strooibloem producten.

Fun Cakes introduceert 'from scratch'-assortiment

Fun Cakes introduceert 'from scratch'-assortiment

Tijdens de coronacrisis kwamen mensen massaal thuis te zitten. Dat betekende dat ze op zoek moesten naar een manier om de dag door te komen. Bijvoorbeeld klussen, tuinieren of een online cursus volgen. En heel veel mensen gingen brood bakken. Dit betekende dat de vraag naar meel en gist toenam. Fun Cakes springt hier op in en introduceert het nieuwe...

Vijf vragen aan de Waddenmolen

Vijf vragen aan de Waddenmolen

Nederlandse tarwe is in opkomst. Meelproducent de Waddenmolen bevindt zich midden in een groot tarwegebied en directeur Frank Vogelzang ziet dat de boeren betere rassen inzaaien. “Er is een groeiende vraag naar regionale tarwe en duurzame productie.”