Heel Limburg bakt voor professionals

7 november 2016

MAASBRACHT - Op woensdag 9 november zullen 16 echte Limburgse bakkers hun krachten meten in een heuse wedstrijd voor bakprofessionals. Alle bakkers zullen 6 producten inleveren, te weten een Kerststol, krentenbollen, gevuld speculaas, een kersenvlaai, een amandelstaaf en een roombotercake. Alle producten worden woensdagmiddag gekeurd op onder andere smaak, vorm, bakaard en algemene uitstraling.

Geen gemakkelijke strijd

Door het hoge bakniveau zal het woensdag geen gemakkelijke strijd worden. Om de wedstrijd in goede banen te leiden is er een onafhankelijke jury samengesteld onder leiding van ‘broodgoeroe’ Jan Zweistra. Deze zal worden ondersteunt door enkele proefbakkers van grondstofleverancier Puratos. Enkele oudgediende bakkers uit Limburg zullen de vlaaikeuring voor hun rekening nemen.

De beste professional van Limburg

Voor de Limburgse bakkers blijft het tot woensdagavond nog spannend wie zich de onbetwiste winnaar mag noemen van deze editie van Heel Limburg bakt voor professionals. ”We zijn collegiale vakbroeders en regelmatig komen we bij elkaar om kennis en kunde te delen. Maar in deze wedstrijd gooien we allemaal onze passie voor het bakken in de strijd, we willen allemaal winnen”, lacht bakker Cyrille Dieteren.

Altijd op de hoogte blijven?