Heel Holland Bakt daagt thuisbakkers uit met Koninklijke Tompouce Challenge

koninklijke tompouce challenge

Oranje tompoucen zijn een hot item bij de ambachtelijke bakker tijdens Koningdag. Het bekende bakprogramma Heel Holland Bakt daagt nu ook thuisbakkers uit om met product aan de slag te gaan met de Koninklijke Tompouce Challenge.

Heel Holland Bakt-jurylid Robèrt van Beckoven zoekt in de Koninklijke Tompouce Challenge naar een tompouce waarbij alle creativiteit uit de kast is gehaald. "Experimenteer, geef een recept een originele, koninklijke twist en probeer de jury te verrassen. Alles mag!", aldus het persbericht. 

Thuisbakkers kunnen meedoen aan deze challenge door hun tompouce op de foto te zetten. Deze sturen ze in via heelhollandbakt.nl of de HHB-app en delen de foto op hun social media-profiel met de hashtag #HHB voor een plekje in de eregalerij. Dit kan tot 12.00 uur op dinsdag 27 april.

Op Koningsdag maakt Heel Holland de winnaars bekend. Zij ontvangen een "majestueus bakpakket van koninklijke proporties". Op de HHB-site legt Robèrt uit hoe je tompoucen maakt. Ook staat er een artikel met tips en tricks. 

Lees ook
Enzo wint negende seizoen Heel Holland Bakt

Enzo wint negende seizoen Heel Holland Bakt

De 30-jarige thuisbakker Enzo uit Amsterdam is de winnaar van de finale van Heel Holland Bakt. Daarmee is hij krijgt hij de titel Beste Thuisbakker van Nederland. Hij legde het af tegen mede-finalisten Zeinab en Tom.

Finalisten Heel Holland Bakt bakken 7,5 uur aan bruidsbuffet

Finalisten Heel Holland Bakt bakken 7,5 uur aan bruidsbuffet

Zaterdag 7 mei vindt de finale van Heel Holland Bakt plaats. Finalisten Enzo, Tom en Zeinab strijden voor de winst en moeten daarvoor in 7,5 uur een bruidsbuffet bakken. De winnaar krijgt de titel van De Beste Thuisbakker van Nederland.

Bakkers in de media – week 17

Bakkers in de media – week 17

Inflatie in Nederland, drukke Koningsdag voor de bakker en nieuwe winkel voor Echte Bakker Arjan van der Eijk. Wat verscheen er deze week in de media over de bakkersbranche?