Hans Spitsbaard opent Puro Bakt Patisserie & Chocolaterie

27 november 2020
Foto: Saskia Lelieveld

Hans Spitsbaard is bekend van Heel Holland Bakt. Hij won het vijfde seizoen en besloot zich toe te leggen op het bakkersvak. Nu neemt hij de volgende stap. Hij begint een patisserie en chocolaterie bij IJssalon Puro in Ede. Dat meldt De Gelderlander.

Na de winst van het populaire tv-programma Heel Holland Bakt stopte Hans met zijn studie Technische bedrijfskunde.  "Als ik moest kiezen tussen een spreadsheet of een showstuk van chocolade, dan wist ik het wel", zei hij toen wij hem eind 2019 spraken voor onze rubriek De Toekomst. Hij liep stages bij Robèrt van Beckhoven en Patisserie de Rouw.

Puro Bakt Patisserie & Chocolaterie

Hij legde zich toe op chocola en zette een eigen bedrijfje op. Hij begon met het uitbreiden van het assortiment en het verkopen aan horecazaken. Het uiteindelijke doel was om een eigen winkeltje te openen. En dat is gelukt. Hans kende de ijssalon Puro en nam begin dit jaar contact met hen op.Precies op het juiste moment want eigenaar Ben Jansen had al plannen voor een patisserie.

Hans startte een paar maanden terug als freelancer en leerde ook het ambacht van ijsbereiden. Half november opende naast de ijssalon Puro Bakt Patisserie & Chocolaterie. Hier maakt en verkoopt Hans zijn producten. In het assortiment zitten onder andere bonbons, verschillende soorten taart en eenpersoonsgebakjes.

Bron: De Gelderlander

 

Altijd op de hoogte blijven?