Hans Spitsbaard opent Puro Bakt Patisserie & Chocolaterie

Hans Spitsbaard_Foto: Saskia Lelieveld

Foto: Saskia Lelieveld

Hans Spitsbaard is bekend van Heel Holland Bakt. Hij won het vijfde seizoen en besloot zich toe te leggen op het bakkersvak. Nu neemt hij de volgende stap. Hij begint een patisserie en chocolaterie bij IJssalon Puro in Ede. Dat meldt De Gelderlander.

Na de winst van het populaire tv-programma Heel Holland Bakt stopte Hans met zijn studie Technische bedrijfskunde.  "Als ik moest kiezen tussen een spreadsheet of een showstuk van chocolade, dan wist ik het wel", zei hij toen wij hem eind 2019 spraken voor onze rubriek De Toekomst. Hij liep stages bij Robèrt van Beckhoven en Patisserie de Rouw.

Puro Bakt Patisserie & Chocolaterie

Hij legde zich toe op chocola en zette een eigen bedrijfje op. Hij begon met het uitbreiden van het assortiment en het verkopen aan horecazaken. Het uiteindelijke doel was om een eigen winkeltje te openen. En dat is gelukt. Hans kende de ijssalon Puro en nam begin dit jaar contact met hen op.Precies op het juiste moment want eigenaar Ben Jansen had al plannen voor een patisserie.

Hans startte een paar maanden terug als freelancer en leerde ook het ambacht van ijsbereiden. Half november opende naast de ijssalon Puro Bakt Patisserie & Chocolaterie. Hier maakt en verkoopt Hans zijn producten. In het assortiment zitten onder andere bonbons, verschillende soorten taart en eenpersoonsgebakjes.

Bron: De Gelderlander

 

Dossiers
Lees ook
'Ondernemen geeft mij de meeste voldoening'

'Ondernemen geeft mij de meeste voldoening'

Waldo Weijsenfeld wil altijd kijken hoever hij zichzelf kan ‘stretchen’. Het ene project is nog niet klaar of het andere begint in zijn hoofd al te borrelen. Maar nu is het even tijd voor puntjes op de i bij WALDO chocolade & patisserie. “Ik wil alles zo optimaliseren, zo hufterproof maken dat het schaalbaar wordt en ik mezelf vrij kan werken voor weer...

Entremet aubrun - Abrikozentaartje met een toets van gianduja

Entremet aubrun - Abrikozentaartje met een toets van gianduja

Voor dit desserttaartje heb ik gekozen voor een multisensorische ervaring in texturen en smaken. Geniet van de broze structuur van de streusel, van het zuurtje, de softgrain en het fruitige van de abrikozencompote. Dat alles omhuld met een zachte giandujamousse.

Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door

Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door

De Dutch Pastry Award en de Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door. Vanwege de corona vinden de wedstrijden dit jaar op 8 maart online plaats. De organisatie heeft een onderkomen gevonden bij het ZIN Inspiratie Lab van Sligro.

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Wat ga je doen?Voor een koekbakkerij in de omgeving van Almelo zijn we per direct op zoek naar een ervaren zelfstandig werkend bakker. Je komt te werken in een team...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van diverse soorten groot en klein brood. Hierbij werk je veelal op de traditionele manier. Je werkt zelfstandig...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...