Haal meer uit volkoren tijdens de Volkoren Experience

volkoren-experience

Veel consumenten volgen de huidige trend van gezond leven en eten. Volkoren heeft daarbinnen een centrale rol. De Schijf van Vijf promoot volkoren en de vraag bij consumenten naar deze producten groeit. Daarom organiseren het Nederlands Bakkerij Centrum en de Nationale Bakkerij Academie op 3 oktober voor de tweede keer dit jaar de Volkoren Experience. Centraal staat de vraag: Hoe haalt een bakker of winkelmedewerker meer uit volkorenproducten?

Tijdens de Volkoren Experience toont onder andere Meester Boulanger Peter Bienefelt de diverse mogelijkheden van volkoren: in groot- en kleinbrood, banket, in brood met desem en met verschillende granen. Deelnemers kunnen ook hun eigen volkorenbrood en/of banket meebrengen om te laten beoordelen door de keurmeesters van het NBC.

Programma

  • Volkoren en Gezondheid; wat kunt u klanten vertellen? door Marloes Koorman van Maag Lever Darm Stichting & Zsuzsan Proos van het NBC
  • Volkoren is een trend; de cijfers spreken door Frank Janssen van het NBC
  • 100% volkoren certificering door Harry van Etten, Inspecteur Hygiëne (SVVW)
  • Volkoren inspiratie door Peter Bienefelt (Meester Boulanger)
  • Broodkeuring: Meegebrachte volkorenproducten bespreken met de Keurmeesters van het NBC

Praktische info

  • Datum: dinsdag 3 oktober
  • Tijd: van 9:30 – 14:00 uur (inclusief lunch)
  • Locatie: NBC, Agro Businesspark 75-83, Wageningen

Kosten: € 175,- excl. BTW per deelnemer, na aftrek van de subsidie: € 96,- excl. BTW, per deelnemer.

Aanmelden: site NBA

Lees ook
NBC: Broodconsumptie 2021 opnieuw gedaald

NBC: Broodconsumptie 2021 opnieuw gedaald

Het totale broodvolume in Nederland is in 2021 met -4,2% gedaald naar een totaal van 783.388.000 kg. In 2020 was dit nog 817.617.000 kg. Zo laten de nieuwste GfK-cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) zien.

‘We gaan voor eigen graan’

‘We gaan voor eigen graan’

Nederlands graan voor Nederlands brood: het kan. Als alle schakels in de keten zich inzetten, kan het brood van de Nederlandse bakkers in de toekomst standaard van eigen bodem komen.

Nieuw: VOLKOREN SPECIAAL, speciaal voor u!

Nieuw: VOLKOREN SPECIAAL, speciaal voor u!

De vraag naar volkoren producten stijgt en wint aan populariteit. Nu volkoren zo onder de aandacht staat heeft Ireks, voor bakkers die iets speciaals willen bieden aan hun klanten, het product VOLKOREN SPECIAAL ontwikkeld. Hiermee maakt u een volkoren meergranenbrood met een uitgebalanceerde smaakcombinatie van mouten, speltmoutkorrels en een volkorendesem.