Haak in op de bijzondere dagen in september

Chocolade_Unsplash

Foto: Unsplash

De vakanties zitten er weer op en het gewone leven begint weer. Hoewel het gewone leven er dit jaar anders dan normaal uitziet door de corona. September heeft volgens Stichting Ambachtelijke Bakkerij een aantal leuke dagen waar de bakker op social media kan inhaken.

Zondag 13 september is het de dag van de chocolade. Een mooie reden om dit weekend extra aandacht aan je chocolade te schenken. Gebruik tijdens dit soort internationale dagen op sociale media ook Engelse #hashtags, om (foto’s van) je producten een nog groter bereik te geven.

Een andere mogelijk is 22 september, de start van de herfst. Het seizoen van warme smaken en specerijen. Ook wereld Alzheimerdag en burendag bieden de bakker mogelijkheden om zijn of haar ambacht te promoten. In dit artikel zet Stichting Ambachtelijke Bakkerij alle mogelijkheden op een rij. 

Social media

Vergeet tijdens deze bijzondere dagen ook je social media niet. Deel een aanbieding via je sociale kanalen of vertel hier iets meer over de achtergrond van het product van de dag. Juist in deze tijd van corona is er veel behoefte aan content die ons afleidt, gelukkiger maakt of een goed gevoel bezorgt. Daaraan kun je als ambachtelijke bakker zeker bijdragen! Maak hierbij gebruik van de onderstaande tips van Stichting Ambachtelijke Bakkerij.

1. Plaats goed nieuws
Zorg voor goed-nieuwsberichten, bijvoorbeeld over iets lekkers dat jullie hebben gebakken of over een leuke actie die jullie hebben bedacht.

2. Zorg dat je opvalt
Er is héél veel online content te vinden. Zorg dat je in die zee van informatie opvalt: door een goede kop voor je artikel te verzinnen of een heel aansprekende foto te plaatsen.

3. Call to action
Maak gebruik van een ‘call to action’: formuleer je kop of nieuwsbericht zo dat mensen nieuwsgierig raken en ze je winkel of webshop willen bezoeken.

4. Zorg voor op feiten gebaseerde content
Baseer je inhoud op feiten en maak het bericht zo interessant mogelijk.

5. Gebruik de app Embrosa
Laat je inspireren door de app Embrosa! In deze gratis app vind je kant-en-klare berichten die je eenvoudig op je eigen sociale media kunt delen. Er is een nieuw album toegevoegd met actuele en correcte berichten rondom het coronavirus. Bovendien vind je daar nu een weekplanning in plaats van een maandplanning om beter te kunnen inspelen op actualiteiten.

Meer weten over communiceren in coronatijd? Lees dan het complete artikel in het dossier Inspiratie of in Bakkers in bedrijf 6-2020.

Lees ook
Industrieel ambacht?

Industrieel ambacht?

Terwijl we in een tweede (gedeeltelijke) lockdown zijn terechtgekomen is de beroepsgroep ook in deze onzekere tijd gewoon open, en dag en nacht actief. Toch staat de ambachtelijke bakker onder druk.

Stadsbakkerij Stevig Brood verhuist naar nieuwe locatie

Stadsbakkerij Stevig Brood verhuist naar nieuwe locatie

Stadsbakkerij Stevig Brood uit Woerden is uit zijn jasje gegroeid en gaat verhuizen. Zaterdag 14 november om 9.00 uur opent wethouder Brecht de nieuwe locatie van de bakkerij aan de Kruisstraat in het voormalige pand van Gerritse IJzerwaren.

Allemans vriend is iedermans nar

Allemans vriend is iedermans nar

Wie aan lekker brood denkt, denkt aan een puur ambachtelijk brood, van de bakker. Krakend vers, soms nog warm uit de oven, met een knapperige korst. Kortom, een mooi en eerlijk brood. Zo lekker, dat je graag nóg een boterham wil. Verkocht door een vriendelijke verkoper m/v die je als gast behandelt en niet als nummer. Het ambacht bepaalt mijns inziens...

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...