Haak in op de bijzondere dagen in september

Chocolade_Unsplash

Foto: Unsplash

De vakanties zitten er weer op en het gewone leven begint weer. Hoewel het gewone leven er dit jaar anders dan normaal uitziet door de corona. September heeft volgens Stichting Ambachtelijke Bakkerij een aantal leuke dagen waar de bakker op social media kan inhaken.

Zondag 13 september is het de dag van de chocolade. Een mooie reden om dit weekend extra aandacht aan je chocolade te schenken. Gebruik tijdens dit soort internationale dagen op sociale media ook Engelse #hashtags, om (foto’s van) je producten een nog groter bereik te geven.

Een andere mogelijk is 22 september, de start van de herfst. Het seizoen van warme smaken en specerijen. Ook wereld Alzheimerdag en burendag bieden de bakker mogelijkheden om zijn of haar ambacht te promoten. In dit artikel zet Stichting Ambachtelijke Bakkerij alle mogelijkheden op een rij. 

Social media

Vergeet tijdens deze bijzondere dagen ook je social media niet. Deel een aanbieding via je sociale kanalen of vertel hier iets meer over de achtergrond van het product van de dag. Juist in deze tijd van corona is er veel behoefte aan content die ons afleidt, gelukkiger maakt of een goed gevoel bezorgt. Daaraan kun je als ambachtelijke bakker zeker bijdragen! Maak hierbij gebruik van de onderstaande tips van Stichting Ambachtelijke Bakkerij.

1. Plaats goed nieuws
Zorg voor goed-nieuwsberichten, bijvoorbeeld over iets lekkers dat jullie hebben gebakken of over een leuke actie die jullie hebben bedacht.

2. Zorg dat je opvalt
Er is héél veel online content te vinden. Zorg dat je in die zee van informatie opvalt: door een goede kop voor je artikel te verzinnen of een heel aansprekende foto te plaatsen.

3. Call to action
Maak gebruik van een ‘call to action’: formuleer je kop of nieuwsbericht zo dat mensen nieuwsgierig raken en ze je winkel of webshop willen bezoeken.

4. Zorg voor op feiten gebaseerde content
Baseer je inhoud op feiten en maak het bericht zo interessant mogelijk.

5. Gebruik de app Embrosa
Laat je inspireren door de app Embrosa! In deze gratis app vind je kant-en-klare berichten die je eenvoudig op je eigen sociale media kunt delen. Er is een nieuw album toegevoegd met actuele en correcte berichten rondom het coronavirus. Bovendien vind je daar nu een weekplanning in plaats van een maandplanning om beter te kunnen inspelen op actualiteiten.

Meer weten over communiceren in coronatijd? Lees dan het complete artikel in het dossier Inspiratie of in Bakkers in bedrijf 6-2020.

Lees ook
'Ik miste het bakkersvak enorm'

'Ik miste het bakkersvak enorm'

Bakkerszonen die hun ouders achternagaan, of buitenstaanders die plotseling gegrepen worden door het vak: de bakkers in Nederland zijn van zeer wisselende komaf. Of ze komen erachter dat ze liever iets anders doen dan bakken. Gelukkig kan dat ook binnen de branche: die biedt een breed scala aan carrièrekansen. Vandaag deel 3 met Joey Maartense.

Burgemeester opent bakkerschool Curio

Burgemeester opent bakkerschool Curio

Burgemeester Depla van Breda verrichtte donderdag 19 november de officiële opening van de nieuwe locatie van de bakkersopleiding van Curio. Hij deed dit samen met meester patissier Hidde de Brabander en Curio-bestuursvoorzitter Rob Neutelings.

'Ik wilde kennismaken met verschillende manieren van bakken'

'Ik wilde kennismaken met verschillende manieren van bakken'

Bakkerszonen die hun ouders achternagaan, of buitenstaanders die plotseling gegrepen worden door het vak: de bakkers in Nederland zijn van zeer wisselende komaf. Of ze komen erachter dat ze liever iets anders doen dan bakken. Gelukkig kan dat ook binnen de branche: die biedt een breed scala aan carrièrekansen. Vandaag deel 2 met Giel Vermeulen.

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...