Haafs en Verba grote winnaars BakkersVakWedstrijden

IMG_2396

Maar liefst 23 prijzen werden woensdagavond 14 november in Drachten uitgereikt. Grote winnaars van de BakkersVakWedstrijden 2018 zijn Bakkerij Haafs, winnaar van de kampioensbokaal, en Bakkerij Verba, nummer één van de Banket TopVijf.

Bakkerij Haafs had al een mooie avond voordat de hoofdprijs aan hen werd overhandigd. Het team kreeg al de Meergranen trofee in handen, en bij de Talentenprijs gingen Haafs-medewerkers Britt Brukker en Margje Steenbergen er met respectievelijk de eerste en tweede prijs vandoor. Alex Jacobs was er na afloop blij en beetje beduusd van. “Ik had stiekem wel gedacht in de top drie te kunnen eindigen, maar eerste worden is toch wel een verrassing.” Het hele team vierde de overwinningen. “Twee jaar geleden stonden we in de top vier, vorig jaar werden we gediskwalificeerd omdat één van de stukken te zwaar was en nu staan we bovenaan.”

Banket TopVijf

IMG_2388-300x225 Bakkerij Verba nam achtereenvolgens de Sinterklaastrofee, de Taart trofee, de Stukswerk trofee en de Cake trofee mee naar huis voordat het met vijf andere kanshebbers op het podium kwam voor de Banket TopVijf. En ook deze bokaal mocht het team uit Brakel in ontvangst nemen. Twaalf man sterk waren ze naar Drachten afgereisd en niet voor niets. “Dat wordt plek maken voor al die prijzen op de terugweg.”

 

 

 

 

 

De aanhouder wint

Twee prijzen mogen tot slot niet onvermeld blijven. De Oud&Nieuw trofee (appelbeignets en gevulde oliebollen) ging naar Stephan Venema (Venemafood in Sneek). Hij strijdt al jaren mee en ging er nu voor het eerst met deze prijs vandoor. Hetzelfde gold voor Jan Vreugdenhil die de Koek trofee uitgereikt kreeg. “Ik doe al dertig jaar mee en eindelijk krijg ik deze beker. Dit is de leukste prijs die je kunt winnen”, aldus de zichtbaar tevreden bakker. De Vruchtenbrood trofee die hij later ook mocht ophalen, deed hem duidelijk minder. “Ook mooi, maar dit heeft mijn zoon gemaakt, dus ik ben blijer met de Koek trofee”, lachte hij.

Bijzonderheden wedstrijd

Het aantal inzendingen was met 140 deelnemers vergelijkbaar met vorig jaar, er werden ongeveer 1.200 producten gekeurd. Opvallend dit jaar was dat er meer bakkerijen als team meededen en er minder individuele inschrijvingen waren.

 

Top 10: beste brood-, koek- en banketbakker

1             Team Haafs                                       Bakkerij Haafs - Haren

2             Team De Korenaar                         Echte Bakker De Korenaar - Surhuisterveen

3             Team Verba                                      Bakkerij Verba - Brakel

4             Jacob Heemstra                              Echte Bakker Piet Haaksma - Sneek

5             Team Boonstra                               Bakkerij Boonstra -  De Knipe

6             Team Nollen                                    Bakkerij Nollen -  Eibergen

6             Team Schepers                                Echte Bakker Herman Schepers - Sleen

8             Team van der Kloet                       Bakkerij van der Kloet - Franeker

9             Team De Seelse Bakker                 De Seelse Bakker - Doorwerth

10           Team Pots                                    Echte Bakker Pots - Rolde

 

Banketbakkers Top 5:

1             Team Verba                                      Bakkerij Verba - Brakel

2             Bram Veltien                                    Patisserie Lindeboom - Zwolle

3             Roy van Etten                                   Banketbakkerij Stoffer -              Delft

4             Team Van Leeuwen                      Bakkerij van Leeuwen -               Kerkdriel

5             Van de Water                                   Van de Water - Den Helder

 

Top 3 Talent van het jaar:

1             Britt Brukker                                     Bakkerij Haafs - Haren

2             Margje Steenbergen                    Bakkerij Haafs - Haren

3             Romee Kruidenier                          Bi’j Ons - Haaksbergen

IMG_2398-300x225

De volledige uitslagen van de BakkersVakWedstrijden zijn te vinden op de website van de stichting: www.bakkersvakwedstrijden.nl.

Lees ook
Belgisch brood bakken op Mars

Belgisch brood bakken op Mars

Zullen de eerste mensen die op Mars brood bakken en eten dat doen dankzij een Belgische doorbraak? Dat is de uitdaging voor het SpaceBakery-project , een uniek consortium dat uit zeven Belgische organisaties bestaat en door de bakkerij-, banket- en chocoladedeskundigengroep Puratos geleid wordt. Inmiddels is er een budget van meer dan 6,3 miljoen euro...

Debic Crème boter voor het fijnste banketgebak

Debic Crème boter voor het fijnste banketgebak

De boter met een extra laag smeltpunt (26 – 28 °C)! Doordat de botersmaak in Debic Crème boter sneller vrijkomt krijg je een rijkere botersensatie. Ideaal dus voor de bereiding van botercrème, luchtige vullingen, beslagen of spuitdegen. Dankzij zijn optimale plasticiteit is Debic Crème boter bovendien makkelijk te mengen tot een homogene, gladde massa.

Geloof, hoop & liefde, maar liefde is de belangrijkste

Geloof, hoop & liefde, maar liefde is de belangrijkste

Dit kwam in me op toen ik nadacht over de vraag te schrijven over ambacht en industrie. Waar hebben ze elkaar nodig, waar versterken ze elkaar? Pfff dacht ik, die relatie kende eerder haat dan liefde. Maar tijden veranderen.

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Het deeg wordt geproduceerd op basis van vaste recepten. In de nieuw gerealiseerde productieomgeving, welke voldoet aan de hoogste standaarden, draag...

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Wat ga je doen?Als Koekbakker produceer je al het droge banket binnen het bedrijf. Je za het hele proces van deegproductie tot het afbakken beheersen. Voornaamste...