Haafs en Verba grote winnaars BakkersVakWedstrijden

IMG_2396

Maar liefst 23 prijzen werden woensdagavond 14 november in Drachten uitgereikt. Grote winnaars van de BakkersVakWedstrijden 2018 zijn Bakkerij Haafs, winnaar van de kampioensbokaal, en Bakkerij Verba, nummer één van de Banket TopVijf.

Bakkerij Haafs had al een mooie avond voordat de hoofdprijs aan hen werd overhandigd. Het team kreeg al de Meergranen trofee in handen, en bij de Talentenprijs gingen Haafs-medewerkers Britt Brukker en Margje Steenbergen er met respectievelijk de eerste en tweede prijs vandoor. Alex Jacobs was er na afloop blij en beetje beduusd van. “Ik had stiekem wel gedacht in de top drie te kunnen eindigen, maar eerste worden is toch wel een verrassing.” Het hele team vierde de overwinningen. “Twee jaar geleden stonden we in de top vier, vorig jaar werden we gediskwalificeerd omdat één van de stukken te zwaar was en nu staan we bovenaan.”

Banket TopVijf

IMG_2388-300x225 Bakkerij Verba nam achtereenvolgens de Sinterklaastrofee, de Taart trofee, de Stukswerk trofee en de Cake trofee mee naar huis voordat het met vijf andere kanshebbers op het podium kwam voor de Banket TopVijf. En ook deze bokaal mocht het team uit Brakel in ontvangst nemen. Twaalf man sterk waren ze naar Drachten afgereisd en niet voor niets. “Dat wordt plek maken voor al die prijzen op de terugweg.”

 

 

 

 

 

De aanhouder wint

Twee prijzen mogen tot slot niet onvermeld blijven. De Oud&Nieuw trofee (appelbeignets en gevulde oliebollen) ging naar Stephan Venema (Venemafood in Sneek). Hij strijdt al jaren mee en ging er nu voor het eerst met deze prijs vandoor. Hetzelfde gold voor Jan Vreugdenhil die de Koek trofee uitgereikt kreeg. “Ik doe al dertig jaar mee en eindelijk krijg ik deze beker. Dit is de leukste prijs die je kunt winnen”, aldus de zichtbaar tevreden bakker. De Vruchtenbrood trofee die hij later ook mocht ophalen, deed hem duidelijk minder. “Ook mooi, maar dit heeft mijn zoon gemaakt, dus ik ben blijer met de Koek trofee”, lachte hij.

Bijzonderheden wedstrijd

Het aantal inzendingen was met 140 deelnemers vergelijkbaar met vorig jaar, er werden ongeveer 1.200 producten gekeurd. Opvallend dit jaar was dat er meer bakkerijen als team meededen en er minder individuele inschrijvingen waren.

 

Top 10: beste brood-, koek- en banketbakker

1             Team Haafs                                       Bakkerij Haafs - Haren

2             Team De Korenaar                         Echte Bakker De Korenaar - Surhuisterveen

3             Team Verba                                      Bakkerij Verba - Brakel

4             Jacob Heemstra                              Echte Bakker Piet Haaksma - Sneek

5             Team Boonstra                               Bakkerij Boonstra -  De Knipe

6             Team Nollen                                    Bakkerij Nollen -  Eibergen

6             Team Schepers                                Echte Bakker Herman Schepers - Sleen

8             Team van der Kloet                       Bakkerij van der Kloet - Franeker

9             Team De Seelse Bakker                 De Seelse Bakker - Doorwerth

10           Team Pots                                    Echte Bakker Pots - Rolde

 

Banketbakkers Top 5:

1             Team Verba                                      Bakkerij Verba - Brakel

2             Bram Veltien                                    Patisserie Lindeboom - Zwolle

3             Roy van Etten                                   Banketbakkerij Stoffer -              Delft

4             Team Van Leeuwen                      Bakkerij van Leeuwen -               Kerkdriel

5             Van de Water                                   Van de Water - Den Helder

 

Top 3 Talent van het jaar:

1             Britt Brukker                                     Bakkerij Haafs - Haren

2             Margje Steenbergen                    Bakkerij Haafs - Haren

3             Romee Kruidenier                          Bi’j Ons - Haaksbergen

IMG_2398-300x225

De volledige uitslagen van de BakkersVakWedstrijden zijn te vinden op de website van de stichting: www.bakkersvakwedstrijden.nl.

Lees ook
Bakkersvakwedstrijden 2020 gaan door!

Bakkersvakwedstrijden 2020 gaan door!

Vanwege het coronavirus zijn er verschillende beperkende maatregelen van de overheid en het RIVM. Verschillende evenementen gaan daarom niet door. Dat geldt niet voor de BakkersVakWedstrijden. Het bestuur heeft, na veel wikken en wegen, besloten om de wedstrijden in november 2020 door te laten gaan.

‘Bakkers worden ontwerpers’

‘Bakkers worden ontwerpers’

Sanne Bokhorst (22) is bijna klaar met haar opleiding Brood & Banket bij Zadkine in Rotterdam. Dat ze deze opleiding wilde doen, besefte ze door een medepassagier in de bus die haar terloops vroeg naar haar toekomstdroom. “Al van kleins af aan wilde ik een lunchroom met broodjes en taartjes in Amsterdam. Waarom ga ik dat niet realiseren, dacht ik?”

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

"We zijn blij dat Echte Bakkers gemengde bedrijven zijn en dat de bakkers in Nederland open mochten blijven in tegenstelling tot veel andere landen in Europa.” Zo vat Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, de afgelopen periode samen. “Maar natuurlijk zijn er ook onder de Echte Bakkers bedrijven die het nu heel moeilijk hebben.”

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...