Grote dag voor Peter Bienefelt

Peter Bienefelt 2

De internationale top uit de bakkersbranche komt momenteel bijeen tijdens Europain 2018 voor de meest vooraanstaande en unieke wedstrijd, de Masters de la Boulangerie. De internationale vakbeurs Europain vindt plaats van 3 tot en 6 februari.

Vandaag is de grote dag voor Peter Bienefelt. Hij strijdt met vijf andere bakkers in de categorie ‘Nutrional Bread Making’. Op dinsdag 6 februari om 12 uur worden de winnaars bekendgemaakt.

Europain_Masters-de-la-Boulangerie.-300x224 Over zijn kansen is Bienefelt duidelijk: “Het wordt sowieso heel moeilijk, maar als we doen wat we moeten doen, maken we wel een kans. Het is zeker niet dat we bakken voor de vulling. Uiteindelijk gaat alles wat we bakken in de mix van het geheel. De grootste concurrentie komt denk ik uit Japan. Zij zijn ontzettend strak in hun werken, en zij worden ook een halfjaar vrijgemaakt om aan hun opdracht te werken. Maar ik ga gewoon mijn best doen en er vooral van genieten!”

 
Lees ook
BakkersVakWedstrijden op 8 en 9 november in het Abe Lenstra Stadion

BakkersVakWedstrijden op 8 en 9 november in het Abe Lenstra Stadion

De Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden vinden plaats op 8 en 9 november in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Ambachtelijke brood- en banketbakkers die deelnemen leveren daar hun producten in op dinsdag 8 november tussen 12.00 en 17.00 uur.

Packaging Innovations gelijktijdig met Empack 2023

Packaging Innovations gelijktijdig met Empack 2023

Packaging Innovations vindt in 2023 gelijktijdig plaats met Empack. Op 5 en 6 april vinden beide verpakkingsbeurzen plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Jonge boulanger Daan Filius wint internationale wedstrijd

Jonge boulanger Daan Filius wint internationale wedstrijd

Daan Filius, student Boulanger, deed op 3 augustus mee aan een Europese trainingswedstrijd van World Skills waar hij het opnam tegen studenten uit andere Europese landen. Dat deed hij met succes. Hij won de wedstrijd.