‘Groentjes’ BoulangerieTeam winnen Bakery Cup

BoulangerieTeam podium Sigep15

RIMINI (It.) - Mike Onasse, Bas Goossen en coach Hans Som hebben namens het BoulangerieTeam de eerste plaats veroverd tijdens de International Bakery Cup 2015. De vakwedstrijd werd gehouden tijdens de internationale beurs Sigep in Rimini waar ijs, patisserie, chocolade, koffie en brood centraal staan. Nederland liet België (2e) en Spanje (3e) achter zich.

Geweldige prestatie

Volgens coach Hans Som zetten de 34-jarige Mike (chef-bakkerij bij Vroeg in Bunnik) en de 19-jarige Bas (werkzaam bij  Bakkerij Goossen in Kloosterzande, loopt stage bij Echte Bakker Joop van Meijel in Clinge) een geweldige prestatie neer. “Vooraf had ik ingezet op een klassering in de top-4, mede door het goeie deelnemersveld. Deze overwinning had ik niet verwacht, echt geweldig! We hebben de wedstrijd vooral gewonnen doordat de smaken van onze producten uitmuntend waren. Hiermee scoorden we drie keer zoveel punten dan onze concurrenten. De smaak was raak!”, aldus een trotse coach.

Eerste keer

Bijzonder is verder dat het voor beide boulangers de eerste keer is dat ze meedoen aan een internationale vakwedstrijd. “Dit is een stimulans voor het hele BoulangerieTeam”, vindt Som. “Het is vooral knap dat ze alle achttien producten binnen de tijd klaar kregen. En dat in een vreemde omgeving met een oven die je niet kent.” Gastland Italië, favoriet voor de eindzege, vergaloppeerde zich en kreeg ondanks mooie bakresultaten, veel puntenaftrek door fikse tijdsoverschrijding.

Ruime voorsprong

In totaal behaalde Nederland 2.191 punten. Het gat met de nummer twee, België, was aanzienlijk. Onze zuiderburen volgden op 80 punten, terwijl het gat met Spanje zelfs 120 punten was. Onasse en Goossen maakten in totaal achttien producten in acht uren, waaronder diverse broden, viennoiserie, pizza en oventaartjes. Naast Nederland streden ook Taiwan, Portugal, Italië, België, Israël, Groot-Brittannië en Spanje om de Bakery Cup.

Verslag

Bakkers in bedrijf was aanwezig bij de wedstrijd. Lees een verslag in de komende editie, nummer 2. Deze valt 27 februari op de mat.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...