Gretig BoulangerieTeam aast op IBA Cup

9 september 2015

MÜNCHEN - De wedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op voor het BoulangerieTeam. Zo nemen de talentvolle bakkers Tim Boers en Kris Huysman namens het BoulangerieTeam deel aan de IBA Cup in München. Zaterdag 12 september moeten ze aan de bak in deze landenwedstrijd. Maandagavond 14 september is de prijsuitreiking.

 Sterk deelnemersveld

Na het veroveren van de Sigep International Bakery Cup in Rimini begin dit jaar en de Coupe Louis Lesaffre eind september in Lille, zijn de ogen van internationale bakkerijwereld vol op Nederland gericht. Het deelnemersveld is sterk en Boers en Huysmans moeten zich dan ook goed wapenen om de overige elf landen te verslaan, weet het team. Nederland neemt het op tegen Peru, Frankrijk, Amerika, China, Denemarken, Spanje, Kroatië, Rusland, Hongarije, Japan en gastland Duitsland.

Circusact

Tim en Kris moeten een flinke hoeveelheid producten maken binnen het vastgestelde thema Circus. Zo maakt Huysman het showstuk waarbij een clown op z’n kop staat en een circusact uitvoert. Boers gaat aan de slag met de viennoiserie, het grootbrood en het kleinbrood. Via diverse decoraties zal ook hier het thema zichtbaar zijn. Voor beide jongens wordt het spannend aangezien dit hun eerste wedstrijd is op seniorenniveau. Vorig jaar wisten zij beiden een prijs te veroveren tijdens het EK Boulangerie voor junioren in Brussel. Maar beide bakkers zijn gretig en gaan de wedstrijd vol vertrouwen tegemoet.

Altijd op de hoogte blijven?