Gratis volkorenbroodjes bij Vierdaagse

13 juli 2012

Langs de route van de Nijmeegse Vierdaagse rijdt van 17 tot en met 20 juli een bijna 12 meter lange volkorenbus. Bij die mobiele bakkerij deelt een promotieteam gratis volkorenbroodjes uit aan toeschouwers en wandelaars. Dat gebeurt in het kader van de campagne ‘Wat je ook doet, volkoren is altijd goed’, waarmee de bakkersbranche heel Nederland wil verleiden tot volkoren. Volkoren is namelijk gemaakt van de héle graankorrel en bevat daarom van nature de meeste vezels, vitamines en mineralen.

Het volkoren-promotieteam deelt de gezonde broodjes gratis uit op de volgende dagen en plaatsen:

  • • 17 juli op de Lange Dreef in Elst (m.m.v. Bakkerij Holleman)
  • • 18 juli op de Ringlaan in Wijchen, ter hoogte van De Uilenboom (m.m.v. Bakkerij Jos Veltmaat)
  • • 19 juli in de Dorpsstraat in Groesbeek (m.m.v. Hans de Echte Bakker)
  • • 20 juli op het Burgemeester van den Braakplein in Beers (m.m.v. Bakkerij Loeffen)

Kenmerk 100% volkoren

Samen met de broodjes deelt het promotieteam flyers uit, waarin toeschouwers en deelnemers kunnen lezen wat de gezondheidsvoordelen van volkoren zijn: een betere darmwerking, een optimale spijsvertering en een minder groot hongergevoel, dat helpt om op een gezond gewicht te blijven. In de flyer staat ook informatie over het nieuwe kenmerk ‘100% volkoren’. Dit kenmerk zorgt ervoor dat broodeters volkorenbrood voortaan makkelijker herkennen.

Volkorencampagne

Eerder stond de opvallende volkorenbus al bij de Finish van de Alpe d’HuZes, het wielerspektakel op de Franse Alpe d’Huez ten bate van de strijd tegen kanker. Tijdens de campagne, die nog het hele jaar duurt, rijdt de volkorenbus door het land, verschijnen er advertenties in populaire magazines en is er via social media, de website volkorenisaltijdgoed.nl en later op TV volop aandacht voor volkoren. Ook bakkers in het hele land geven volkoren een prominente plek in hun winkel.

Voedingscentrum

De voorlichting over volkoren heeft de steun van het Voedingscentrum, dat de gezondheidsvoordelen van volkoren onderstreept. Met alle activiteiten van de campagne ‘Wat je ook doet, volkoren is altijd goed’ wil het Voorlichtingsbureau Brood heel Nederland vertellen over het goede van volkorenbrood: brood dat gemaakt is van de hele graankorrel en daarom van nature de meeste vezels, vitamines en mineralen bevat.

Altijd op de hoogte blijven?