Gouden Gard 2017

9 oktober 2017

De vakwedstrijden van de Vereniging Gouden Gard zijn op 10 oktober. Aan deze wedstrijd doen jonge talentvolle patissiers mee. Naast de strijd om de Gouden Gard is er ook de Talentenprijs.

Gouden Gard

De wedstrijd voor de Gouden Gard is voor deelnemers niveau 3/4 of net afgestudeerd. Zij moeten een showtafel maken met een eigen thema. Verplichte onderdelen zijn: een showstuk, twee dezelfde desserttaarten, drie soorten friandises, twee soorten bonbons en drie soorten marsepein mens- en/of dierfiguren. Het volledige wedstrijdreglement is te vinden op de website van de Gouden Gard.

De jury beoordeelt de gemaakte producten op onder andere: gekozen thema, opbouw, vulling, smaak, combinatie en kleuren, originaliteit, hygiëne, orde en totale organisatie. Een optelsom van alle punten bepaalt wie de winnaar is van de Bronzen Gard, Zilveren Gard en Gouden Gard. Naast het uitreiken van de drie Garden wordt ook de SocialMedia-prijs (stemming via Twitter en Facebook) voor het mooiste showstuk uitgereikt. Elke deelnemer ontvangt van de Vereniging Gouden Gard een oorkonde en een medaille als bewijs van deelname.

Talentenprijs

De Talentenprijs is voor deelnemers niveau 2. Op de wedstrijd leveren zij twee desserttaartjes in met het thema ‘The Sense of Africa’. Een vakjury beoordeelt één taart op onder andere toegepaste technieken, samenstelling, smaak, combinatie van kleuren, originaliteit, verkoopbaarheid en invulling van het thema. De andere taart wordt tentoongesteld in een presentatieruimte.

De deelnemers met het hoogste aantal punten veroveren de 3e, 2e of 1e prijs van de wedstrijd om de Talentenprijs. Naast deze prijs wordt ook de Consumentenprijs uitgereikt door het vakblad Bakkers in Bedrijf. Alle deelnemers ontvangen van de Vereniging Gouden Gard een oorkonde en medaille als bewijs van deelname.

Altijd op de hoogte blijven?