GoodMills Innovation, een divisie van GoodMills Group, presenteert eind juni op de beurs Snackex een vijftal nieuwe producten: RutinX, Snow wheat, Snow spelt, Snackmaxx en YePea. Snackex is een internationale beurs in Barcelona gericht op hartige snacks. Met de nieuwe producten probeert GoodMills Innovation in te spelen op de wensen van de markt. Deze producten beantwoorden volgens de producent de vraag van de consument naar gezonde voeding en authenticiteit. Hierbij houdt de grondstoffenproducent naar eigen zeggen de functionaliteit voor de bakker in de gaten.

RutinX

GoodMills Innovation maakt Rutinx van een ‘prehistorisch’ boekweit-ras en is beschikbaar als meel en ‘crisps’. Het product is te gebruiken in brood, hartige snacks en spreads. RutinX bevat de gezonde stoffen rutine en zink.

Zink zorgt voor de opbouw van eiwitten, groei en vernieuwing van weefsel, de stofwisseling en een goede werking van het afweer- en immuunsysteem. Van rutine wordt vermoed dat het de bloeddruk en bloedsuikerspiegel vermindert. Rutine smaakt van nature bitter. GoodMills Innovation heeft een gepatenteerd proces ontwikkeld om de bittere smaakstoffen uit RutinX verminderen. Dit proces tast volgens de producent de voedingswaarde niet aan.

Snow wheat en Snow Spelt

Snow wheat en Snow Spelt zijn volkoren producten. GoodMills Innovation gebruikt hiervoor lichte graanrassen. Het bedrijf verwerkt de granen in een proces dat polyphenolen en mineralen in de granen vrij maakt. Polyphenolen zijn in dit geval natuurlijke stoffen, waar veel gezonde eigenschappen aan toegedicht worden. Producten die gemaakt zijn met deze granen hebben volgens de grondstoffenproducten een lichte kleur, prettig mondgevoel en milde smaak.

Snackmaxx

Snackmaxx is een productlijn van masa bloem (maisbloem gekookt in basisch water, waardoor het verteerbaar wordt). Masa bloem is het belangrijkste ingrediënt voor het maken van tortilla’s, taco’s en varianten daarop. De Snackmaxx-lijn onderscheidt zich volgens GoodMills doordat het makkelijk verwerkt kan worden. Het blijft namelijk niet aan machines plakken. Daarnaast heeft het een uniforme viscositeit, dat ervoor zorgt dat het deeg altijd dezelfde kwaliteit heeft.

YePea

YePea is bloem van geroosterde gele erwt. Het kan als vervanging gebruikt worden voor sojabonenmeel. De bloem is van Europese oorsprong en niet genetisch gemodificeerd. Omdat de erwten een hoog gehalte eiwitten en complexe koolhydraten en laag gehalte vet heeft, leent het zich voor producten in het gezonde segment

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?