Gommans uit Sevenum Beste Echte Bakker 2018

17 januari 2018

Gommans, De Echte Bakker met winkels in Sevenum en Swalmen is de Beste Echte Bakker 2018. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde op 16 januari kreeg Bas Gommans zijn eerste Gouden Schieter uit handen van directeur Geert Caniels. Bas Gommans is er al jaren dichtbij; achtereenvolgens won hij zilver en twee keer brons. De Zilveren Schieter 2018 ging naar de winnaar van vorig jaar Toet, De Echte Bakker uit Apeldoorn. Het brons was voor Van der Steen uit Made, die al vanaf 2013 in de top van de ranking te vinden is.

Beleving en productdominantie

De titel Beste Winkel gaat dit jaar naar Dieteren, De Echte Bakker in Maasbracht. Hij werd vorig jaar derde en liet toen al weten eigenlijk alleen maar voor goud te willen gaan. De beoordelaars spreken van ‘een mooie winkel waarin je overmand wordt door producten. Het is er gezellig, iedere klant wordt snel geholpen door één van de enthousiaste verkoopmedewerkers met voldoende aandacht voor de klant.’ In totaal beoordeelden onafhankelijke inspecteurs 291 winkels op 58 punten in elf categorieën. Zo letten de inspecteurs op de uitstraling en aantrekkingskracht van het pand en de effectiviteit van de ingezette reclame en communicatiemiddelen.

Echte-Bakkers_Beste-Winkels-2018-300x199 Winnaars Beste Winkels 2018
© Echte Bakkersgilde

Beste Winkels

De Gouden Schieter voor de beste Winkelbeoordeling ging naar Cyrille en Priscilla Dieteren, De Echte Bakker uit Maasbracht. Zij kwamen met een score van 9,94 het dichtst bij de maximaal haalbare 10. In deze categorie eindigden Jorink uit Raalte en Bakker Meen uit Delden ex aequo op de tweede plaats: zij ontvingen de Zilveren Schieter.

Kwaliteit

De score voor de Beste Echte Bakker komt tot stand na een gewogen gemiddelde van de kwaliteitskeuringen, de productcompetities en de winkelbeoordelingen. Deze gemiddelden waren over 2017 voor kwaliteit 7,438 en voor de winkelbeoordelingen 8,701 punten. Voor het eerst tellen dit jaar ook de cijfers van de vier productcompetities van het Gilde mee. Hierdoor ontstaat een breder beeld van de productkwaliteit van de bakkers.

Echte-Bakkers_Jubilarissen25-jaar-bw-300x200 Jubilarissen
© Echte Bakkersgilde

Huldiging

Negen Echte Bakkers vieren komend jaar hun 25-jarig jubileum als lid van het Gilde; Dijkman uit ’s Heerenberg, Koenen uit Westervoort, Korengoud uit ’s Hertogenbosch, Manders uit Mill, Willy van Mook uit Ravenstein, Van der Coer uit Zeeland, Henderikus Bos uit Hoogeveen, Marcel Roubroeks uit Susteren en De Jong uit Nes (Ameland). De aanwezige jubilarissen werden gehuldigd en ontvingen de gouden speld uit handen van Bart Vedder, voorzitter van het bestuur van de Stichting Echte Bakkersgilde en Geert Caniels, directeur van de Stichting.

Ranking eerste tien Beste Echte Bakker 2018:

  1. Gommans, Sevenum
  2. Toet Apeldoorn
  3. Van der Steen, Made
  4. Thijs Koolen, Ell
  5. Jenny van der Putten, Mierlo
  6. Joost Snijders, Strampoy
  7. Steenbergen, Meppel
  8. Jorink, Raalte
  9. August van Vilsteren, Diever
  10. Herman Schepers, Sleen

Altijd op de hoogte blijven?