Goedhart wint Foodbedrijf van het Jaar-verkiezing

Foodbedrijf van het jaar 2021

In de Foodbedrijf van het Jaar-verkiezing scoorde Bakker Goedhart een 8,12. Hiermee is de bakker het beste van alle foodbedrijven en staat op nummer 1 in de overall top 10. Daarnaast is de bakker het beste in de categorieën 'Brood, bake off en gebak' en Private label vers.

Supermarkt.team organiseert de Foodbedrijf van het Jaar-verkiezing. In zestien categoriën bepalen supermarktondernemers/-franchisers, -filiaalmanagers en hoofdkantoormedewerkers welke leverancier het beste is. Naast categoriewinnaars wordt er ook een overal top 10 samengesteld. 

Goedhart veroverde met een 8,12 de eerste plaats in de top 10 van ‘overall-winnaars’ en mag zich winnaar noemen van de categorieën 'Brood, bake off en gebak' en 'Private label vers'. De bakker wordt volgens Supermarkt.team vooral gewaardeerd vanwege de inzet en prestaties op het gebied van logistiek & supply chain, productintegriteit & kwaliteit en account­management.

"Een beoordeling waar we heel trots op zijn", reageert Janet Borgesius, algemeen directeur Brood & Specialiteiten op Supermarkt.team. "We werken er al jaren hard aan om niet alleen een leverancier te zijn, maar vooral een partner. Een partner waarmee onze klanten het onderscheid kunnen maken met brood, gebak, vlaaien en vers belegde convenience producten. Onze plaats in de ranking maakt duidelijk dat onze inspanningen de juiste zijn."

De bakkerijen Borgesius en Goedhart vieren dit jaar het 125-jarig jubileum en kregen op 17 juni 2021 het predicaat Koninklijk. inds de oprichting groeide de bakkerij uit van een organisatie geleid door familieleden tot een bakkerijengroep, waarbij het ambacht ambacht centraal staat. De bakkerij produceert en levert dagelijks verse bakkerijproducten aan supermarkten door het hele land.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook

Borgesius mag Bakkersland overnemen

STADSKANAAL - Bakkerij Borgesius heeft van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) goedkeuring gekregen voor de overname van Bakkersland Groep. Door de overname stoppen Borgesius en coöperatie Bake Five hun samenwerking. “Met de overname zijn de ambities en strategische keuzes van Bake Five en Borgesius zodanig uit elkaar gegroeid dat partijen hebben besloten dat hun wegen zich zullen scheiden”, meldt het bedrijf. Bake Five Borgesius was sinds 1997 lid van Bake Five, een coöperatie van zelfstandige industriële bakkerijen in Nederland. Bake Five combineert inkoop, verkoop en marketing van...

Borgesius over overname: ‘Onze broodnorm uitrollen’

STADSKANAAL - “In Nederland hebben wij het meest verse en eerlijke brood van Europa”, aldus Jan Borgesius, samen met zijn broers eigenaar van Bakkerij Borgesius. Om die positie van brood veilig te stellen en brood een product van onbesproken gedrag te laten zijn en blijven, heeft de familie Borgesius na stukgelopen onderhandelingen eerder dit jaar nu alsnog de vijftien bakkerijen van Bakkersland overgenomen. In een openhartig interview met Bakkers in bedrijf vertelt hij over hoe de overname toch tot stand is gekomen. En waarom. Gezonde broodcultuur “Ik streef naar een eerlijke, transparante markt...

Borgesius neemt Bakkersland alsnog over

STADSKANAAL - Bakkerijconcern Borgesius neemt het veel grotere Bakkersland alsnog over. De familie Borgesius koopt daartoe de aandelen van Bakkersland van Parcom Capital BV. Eerder dit jaar waren beide partijen ook dicht bij een overname, maar strandden de gesprekken in de eindfase. De nieuwe onderneming gaat verder onder de naam Borgesius-Bakkersland en wordt een krachtig bakkerijbedrijf in Nederland met brood, gebak en andere specialiteiten. Twintig bakkerijen Het nieuwe bakkerijconcern zal bestaan uit twintig moderne bakkerijen op verschillende locaties in Nederland. Vijftien daarvan vallen...