Jaarlijks organiseert de Vereniging Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ) de IJsVak-Wedstrijden. In de aanloop naar de editie van 2025 vindt op 11 november een infodag plaats bij het IJscentrum in Vlaardingen. De VAIJ voorziet deze dag ijsbereiders van alle nodige kennis en inzichten voor een succesvolle deelname. “Of je nu wilt weten hoe je jouw ijscreaties naar een hoger niveau tilt, de wedstrijdregels doorgrondt, of je laat inspireren door een oud-winnaar: er is voor elk wat wils!”
Programma
Op het programma staat een presentatie van Mark van Gaal, winnaar van de IJssalon van het Jaar 2024. Hij deelt zijn ervaringen en voorbereidingen en vertelt hoe hij en zijn team werkten aan de perfecte ijscreaties en zich klaarmaakten voor de jurering. Adam Diels gaat stap-voor-stap door de wedstrijdreglementen van de Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie. Hij vertelt alles over de wijzigingen van dit jaar en geeft handige tips voor het opbouwen van de creaties.
En natuurlijk is er ook aandacht voor de ijssmaak van dit jaar: karamel-ijs. Bas van Haaren deelt zijn tips en tricks voor dit ijs tijdens zijn demonstratie en laat zien hoe je verschillende soorten karamel maakt en verwerkt in ambachtelijk ijs.
IJsVak-Wedstrijden
De IJsVak-Wedstrijden bestaan uit drie onderdelen: De Gouden IJsspatel, de Gouden IJscreatie en IJssalon van het jaar. Bij de Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie staat in 2025 de smaak karamel centraal. Deelnemers moeten live op het wedstrijdpodium hun ijsdraaien of hun ijscreatie samenstellen. De top drie van beide wedstrijden maken kans op de titel IJssalon van het Jaar.
Wil jij de speciale dag bijwonen? Meld je dan aan bij de VAIJ via info@ambachtelijkijscentrum.nl.