Gilde van SVH Meesterijsbereiders wordt collectief lid van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum

Sectorhuis IJS inetntieverklaring_Koos Groenewold

Foto: Koos Groenewold

Het Gilde van SVH Meesterijsbereiders, met als voorman Theo Clevers, heeft per direct een collectief lidmaatschap aangevraagd bij de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Alle praktiserende leden van het Gilde zijn daarmee nu lid van de branchevereniging. Hiermee werpt het sectorhuis IJs, de paraplu voor de ambachtelijke ijsbranche waaraan gewerkt wordt, nu al zijn eerste vruchten af.

“We zijn zeer verheugd met deze ontwikkeling”, glundert Teun loonen, voorzitter van de branchevereniging. “De SVH Meesterijsbereiders zijn van harte welkom bij de club. We verwachten dat met de komst van deze vooraanstaande groep ijsbereiders, er een signaal gaat klinken naar alle bereiders en verkopers van ambachtelijk ijs. We begrijpen en waarderen elkaar. Door ons nu op deze manier te verenigen, kunnen we verder werken aan een gezonde toekomst van de sector.”

‘Ambacht uitdragen’

Een aantal SVH Meesterijsbereiders was al lid van de branchevereniging. Maar nu het Gilde nu heeft besloten om elke aangesloten vakman/-vrouw zich aan te laten sluiten bij de branchevereniging, wordt er een enorme stap gezet naar verdere samenwerking. Dat stelt Loonen, die de aandacht voor ambachtelijk bereid ijs verder ziet groeien. “Met de Meesters aan onze zijde kan niemand nog om ons heen. Als zelfs de beste ijsbereiders van Nederland collectief lid worden, dan geeft dat toch aan dat iedere verkoper en bereider van ambachtelijk ijs in feite gewoon lid móet zijn van onze vereniging? We moeten trots zijn op ons ambacht en dit uitdragen naar de consument. Want het is uiteindelijk de consument die kiest waar hij zijn ijsje haalt.” Het is de gezamenlijke wens van de vereniging en het Gilde om ambachtelijk ijs als merknaam te claimen. “De meesterijsbereiders zouden de aangewezen ondernemers zijn om deze kar te trekken en het ambacht nóg meer op de kaart te zetten.”

Meer successen boeken

Wat kunnen de leden van Ambachtelijk IJscentrum verwachten, nu de top van Nederland toetreedt tot het gezelschap? “De Meesters hebben bij hun inauguraties beloofd om hun kennis en kunde te delen met branchegenoten. Hier kan iedereen zijn voordeel mee doen. We zagen het al bij de IJs-vakwedstrijden en manifestaties op de IJs-vakbeurs. Vanaf het moment dat het Gilde hier de schouders onder zette, werd dit event in één klap een succes. Dit succes willen we graag doorzetten naar andere activiteiten. Zeker niet in de laatste plaats in de samenwerking met het opleidingsinstituut IJscentrum in Vlaardingen.”

Sectorhuis IJs

Op de IJs-vakbeurs werd de intentieverklaring ondertekend voor de totstandkoming van het Sectorhuis IJs. Een samenwerkingsverband tussen IJscentrum, het Gilde van SVH Meesterijsbereiders en Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Iedereen die zich in de ambachtelijke ijssector bevindt, kan zich aansluiten als partner. Het Sectorhuis IJs zal dienen als een paraplu boven de ambachtelijke ijssector, met als doel de branche verder te professionaliseren en op de kaart te zetten.

Dossiers
Lees ook
IJssalon Clevers in nieuwe handen

IJssalon Clevers in nieuwe handen

Na 35 jaar krijgt ijssalon Clevers in Grubbenvorst een nieuwe eigenaar. Tom Vaessen en Joris Stappers hebben per 1 november het stokje overgenomen van Theo Clevers. Vaessen en Stappers zullen het bedrijf voortzetten op de huidige locaties en met dezelfde medewerkers.

Meesterijsbereider Thijs Coolegem overleden

Meesterijsbereider Thijs Coolegem overleden

Op 12 december overleed Thijs Coolegem. Echtgenoot, vader, grootvader en SVH Meesterijsbereider. Hij werd 73 jaar.

Meer specialisatiecursussen bij IJscentrum in 2021

Meer specialisatiecursussen bij IJscentrum in 2021

Het IJscentrum maakt zich op voor het nieuwe ijsseizoen. De vakschool in Vlaardingen introduceerde deze herfst twee specialisatiecursussen. Met succes: de dagcursus Vegan IJs kende twee keer een volle bezetting. Ook de specialisatiecursus Suikerreductie was in no time volgeboekt.

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Leiden zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Deze ambachtelijke...

Chef Broodbakker omgeving Naaldwijk

Chef Broodbakker omgeving Naaldwijk

Wat ga je doen?Voor een van onze klanten in de omgeving van Naaldwijk zijn we op zoek naar een Chef Broodbakker. In deze functie stuur je het volledige team van...