Geslaagd Open Huis bij Bakeplus

Bakeplus Open Huis foto Angelique

Op maandagmiddag 16 september werd bij Bakeplus in Haaften Open Huis gehouden. De dag was bedoeld voor alle klanten en relaties van Bakeplus: ambachtelijke bakkers, banketbakkers en ijsbereiders.

In een grote tent op het terrein van Bakeplus konden de bezoekers deze dag inspiratie opdoen bij een keur aan leveranciers, die er hun producten voor de feestdagen en het najaar toonden. Ook ambachtelijke ijsbereiders kwamen aan bod. Ter plaatse werd een assortiment ijs gedraaid dat uiteraard ook meteen geproefd kon worden.

Vorig jaar voldeed het open huis bij het NBC niet helemaal aan de verwachtingen, vertelt Paul van Pelt van Bakeplus. “Dit jaar hebben we goed nagedacht wat klanten willen. Welke signalen zien we in de markt waarvan wij vinden dat bedrijven er iets meer moeten doen?” Daar heeft Bakeplus dit jaar goed op ingespeeld. Zoals met een winkel ingericht door styliste Inge Brenninkmeijer, waarmee er extra aandacht was voor de Sinterklaascampagne Bakeplus en partners dit jaar. “Zo laten we de bakkers ook meteen zien hoe de winkels met de sfeerpakketten ingericht kunnen worden”, zegt Paul.

Nieuwe concepten
Dertig leveranciers van Bakeplus hadden een plek gekregen in de expositietent. Verschillende leveranciers presenteerden een nieuw concept. Zo lieten Dawn Foods en Bakeplus drie nieuwe ingrediënten zien en proeven: Plusfill Noot, Plusfill Kaneel en Sumix Brioche. De kennis van ingrediënten van Dawn wordt zo gecombineerd met de broodexpertise van Hans Som van Bakeplus. Met het nieuwe assortiment vullingen van Dawn Foods heeft de ambachtelijke bakker de kans zich te onderscheiden. Applicatie specialist bij Dawn Lynn van Dommelen: “Dawn is niet heel bekend met brood, en deze nieuwe vullingen komen beter tot hun recht in brood. De samenwerking met Hans Som, het BoulangerieTeam en Bakeplus komt dus als geroepen.”

Ireks presenteerde het ‘Cool Baking’-concept, dat het bedrijf verder heeft geoptimaliseerd. Hiervoor heeft Ireks een bijzondere grondstof ontwikkeld, die momenteel nog in diverse praktijksituaties wordt beproefd. Tijdens het Open Huis in Haaften heeft Ireks hierop vooruitlopend samen met Bakeplus en Hans Som een keur aan variaties en producten van dit concept gepresenteerd. Door Bas Goossen en Giel Vermeulen werden via het Cool Baking 2.0 proces honderden krokante broodjes gebakken voor de bezoekers.

Rondleiding en workshop
De bezoekers konden een blik achter de schermen krijgen met een rondleiding door de vestiging, begeleid door algemeen directeur Bob Sars en commercieel manager Maurice Burger. Het was voor bakkers interessant om het hele traject, vanaf het plaatsen van een order tot de bezorging van producten, met eigen ogen te zien. Marketeer Joep Gommans, eigenaar van Bakkerij Support, verzorgde een aantal foto- en videoworkshops met de smartphone. Menig ondernemer die meer met digitale communicatie wil gaan doen, ging met handige tips huiswaarts.

Paul van Pelt kijkt tevreden terug op de middag. “De bakkers die hierheen komen, moeten voor leuke dingen komen en met inspiratie naar huis gaan. En dat is gelukt!”

Dossiers
Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...