Geslaagd jubileum Tour de Bakker

'S-HERTOGENBOSCH - Meer dan 100 bakkers en toeleveranciers waren aanwezig bij het fietsevenement Tour de Bakker door de Loonse en Drunense duinen. De sportieve bakkers werden ontvangen met koffie en gebak, met dank aan de sponsoring door Baked and Deliverd. Het openingswoord was aan Peter Eversdijk en Claudia de Jong van The Breadhouse, de stichting waar sinds dit jaar een fijne samenwerking mee is op het organisatorische vlak.

Fietsen

De stadsfietsen vertrokken als eerste dwars door de duinen om uiteindelijk in Oisterwijk Bij Robèrt een rondleiding te krijgen. De Mtb-ers gingen van start op één van de zwaarste en mooiste mtb-routes van Nederland. Door het warme weer van de afgelopen dagen lag de route er losjes bij. Er lag voor iedereen een eigen uitdaging. Enkele bakkers gingen voor de gehele route van ruim 50 km, maar de meeste zijn al heel blij met de ruim 25 km ‘klapzand’. De racefietsen kregen een rondje skyline Den Bosch voor de kiezen: 6o km genieten om 's Hertogenbosch met een bijzonder bol windje, vooral langs het nieuwe Maxima kanaal.

Brood en vlees

Een extra stop om de bidons te vullen was bij alle ploegen een must. Wanneer je terugkomt en de slinger-bbq draait zijn rondjes, dan is de honger zo gestild. Met de hoorn des overvloeds aan brood gesponsord door Meester Boulangier Wilfred Haafs uit Haren (Gr) in combinatie met het supervlees van Herberg de 3 Linde te Giersbergen. Na afloop was er voor alle deelnemers nog een goed gevulde goodybag. Het was een geslaagde dag voor het hele gezelschap.

Sponsoren

Alle hoofdsponsoren waren: Everbake Capway, Koopmans Meel, Ideas4You, Bakkersvak2017, Vamo, Citroën en Sonneveld. En natuurlijk de supporters: Vipam, Winters chocolaterie, Tourmalet, Lef advies, Uitzendbureau Ambacht, Steensma/Damco, vd Pol, Civoba.

Lees ook
Het Zaanse Bakkertje viert het 25-jarig jubileum

Het Zaanse Bakkertje viert het 25-jarig jubileum

Vandaag, op 20 mei 2021, bestaat Het Zaanse bakkertje precies 25 jaar. Yvonne Delorme-Klopper startte samen met Bünyamin Konuksever op 20 mei 1996 met de bakkerij in Zaandijk. Het Zaanse Bakkertje staat in de Zaanstreek bekend om de streekproducten en (desem)brood.

Bakkerij Hoekx ontvangt predicaat Hofleverancier

Bakkerij Hoekx ontvangt predicaat Hofleverancier

Bakkerij Hoekx in Valkenswaard viert in 2021 het 100-jarig bestaan. Dit bijzondere jubileum is nog mooier geworden omdat de bakkerij het predicaat Koninklijk heeft gekregen. Bakker Etiënne Hoekx en zijn vrouw Miriam ontvingen dit predicaat op 20 april van burgemeester Anton Ederveen.

Patisserie Soetenso viert 10-jarig jubileum

Patisserie Soetenso viert 10-jarig jubileum

Het is 10 jaar geleden dat Jolanda de Groot en Nils Hendrikse Patisserie Soetenso oprichtten. De afgelopen jaren bereiden ze met passie voor het vak en gevoel voor kwaliteit gebak, taarten, bonbons, chocolade en ijs. Speciaal voor het jubileum presenteert de patisserie een doosje met de signature bonbons.