Geslaagd jubileum Tour de Bakker

'S-HERTOGENBOSCH - Meer dan 100 bakkers en toeleveranciers waren aanwezig bij het fietsevenement Tour de Bakker door de Loonse en Drunense duinen. De sportieve bakkers werden ontvangen met koffie en gebak, met dank aan de sponsoring door Baked and Deliverd. Het openingswoord was aan Peter Eversdijk en Claudia de Jong van The Breadhouse, de stichting waar sinds dit jaar een fijne samenwerking mee is op het organisatorische vlak.

Fietsen

De stadsfietsen vertrokken als eerste dwars door de duinen om uiteindelijk in Oisterwijk Bij Robèrt een rondleiding te krijgen. De Mtb-ers gingen van start op één van de zwaarste en mooiste mtb-routes van Nederland. Door het warme weer van de afgelopen dagen lag de route er losjes bij. Er lag voor iedereen een eigen uitdaging. Enkele bakkers gingen voor de gehele route van ruim 50 km, maar de meeste zijn al heel blij met de ruim 25 km ‘klapzand’. De racefietsen kregen een rondje skyline Den Bosch voor de kiezen: 6o km genieten om 's Hertogenbosch met een bijzonder bol windje, vooral langs het nieuwe Maxima kanaal.

Brood en vlees

Een extra stop om de bidons te vullen was bij alle ploegen een must. Wanneer je terugkomt en de slinger-bbq draait zijn rondjes, dan is de honger zo gestild. Met de hoorn des overvloeds aan brood gesponsord door Meester Boulangier Wilfred Haafs uit Haren (Gr) in combinatie met het supervlees van Herberg de 3 Linde te Giersbergen. Na afloop was er voor alle deelnemers nog een goed gevulde goodybag. Het was een geslaagde dag voor het hele gezelschap.

Sponsoren

Alle hoofdsponsoren waren: Everbake Capway, Koopmans Meel, Ideas4You, Bakkersvak2017, Vamo, Citroën en Sonneveld. En natuurlijk de supporters: Vipam, Winters chocolaterie, Tourmalet, Lef advies, Uitzendbureau Ambacht, Steensma/Damco, vd Pol, Civoba.

Lees ook
Bakkerij Broekmans krijgt predicaat Hofleverancier

Bakkerij Broekmans krijgt predicaat Hofleverancier

Bakkerij Broekmans mag het predicaat Hofleverancier dragen. Burgemeester Wilma Delissen van de gemeente Peel en Maas reikte het predicaat op zaterdag 2 oktober uit tijdens het feest voor het 150-jarig jubileum van de bakkerij en het 10-jarig bestaan van ‘De Bekkereij’ aan de Maasbreeseweg.

Bakkerij Gorthuis bestaat 100 jaar

Bakkerij Gorthuis bestaat 100 jaar

Bakkerij Gorthuis bestaat 100 jaar. En dat werd afgelopen weekend gevierd. Eigenaren Peter en Aria Gorthuis kregen onder andere bezoek van burgemeester Marianne Schuurmans en ontvingen de speciale legpenning van de gemeente Haarlemmermeer.

Bufkes bestaat 25 jaar

Bufkes bestaat 25 jaar

Broodjesketen Bufkes bestaat 25 jaar. Het bedrijf telt inmiddels ruim 40 vestigingen. In 1996 opende Bufkes in Maastricht haar deuren. Tegenwoordig heeft het bedrijf meer dan 40 vestigingen, waarvan er vijf dit jaar de deuren openden. Het bedrijf put volgens eigen zeggen zijn kracht uit het inzetten op ‘high traffic locaties en samenwerkingen...