Geslaagd jubileum Tour de Bakker

'S-HERTOGENBOSCH - Meer dan 100 bakkers en toeleveranciers waren aanwezig bij het fietsevenement Tour de Bakker door de Loonse en Drunense duinen. De sportieve bakkers werden ontvangen met koffie en gebak, met dank aan de sponsoring door Baked and Deliverd. Het openingswoord was aan Peter Eversdijk en Claudia de Jong van The Breadhouse, de stichting waar sinds dit jaar een fijne samenwerking mee is op het organisatorische vlak.

Fietsen

De stadsfietsen vertrokken als eerste dwars door de duinen om uiteindelijk in Oisterwijk Bij Robèrt een rondleiding te krijgen. De Mtb-ers gingen van start op één van de zwaarste en mooiste mtb-routes van Nederland. Door het warme weer van de afgelopen dagen lag de route er losjes bij. Er lag voor iedereen een eigen uitdaging. Enkele bakkers gingen voor de gehele route van ruim 50 km, maar de meeste zijn al heel blij met de ruim 25 km ‘klapzand’. De racefietsen kregen een rondje skyline Den Bosch voor de kiezen: 6o km genieten om 's Hertogenbosch met een bijzonder bol windje, vooral langs het nieuwe Maxima kanaal.

Brood en vlees

Een extra stop om de bidons te vullen was bij alle ploegen een must. Wanneer je terugkomt en de slinger-bbq draait zijn rondjes, dan is de honger zo gestild. Met de hoorn des overvloeds aan brood gesponsord door Meester Boulangier Wilfred Haafs uit Haren (Gr) in combinatie met het supervlees van Herberg de 3 Linde te Giersbergen. Na afloop was er voor alle deelnemers nog een goed gevulde goodybag. Het was een geslaagde dag voor het hele gezelschap.

Sponsoren

Alle hoofdsponsoren waren: Everbake Capway, Koopmans Meel, Ideas4You, Bakkersvak2017, Vamo, Citroën en Sonneveld. En natuurlijk de supporters: Vipam, Winters chocolaterie, Tourmalet, Lef advies, Uitzendbureau Ambacht, Steensma/Damco, vd Pol, Civoba.

Lees ook
Finale taartenwedstrijd 'Nollen 100 jaar, bakken maar!'

Finale taartenwedstrijd 'Nollen 100 jaar, bakken maar!'

Afgelopen zaterdag 16 oktober vond bij Bakkerij Nollen de finale van de taartenwedstrijd Nollen 100 jaar, bakken maar! plaats. Heidi Nicedem won de wedstrijd en haar rijke variant op de carrotcake met banaan en ananas wordt de jubileumtaart van Bakkerij Nollen.

Vlaamsch Broodhuys viert 25 jarig jubileum

Vlaamsch Broodhuys viert 25 jarig jubileum

Het Vlaamsch Broodhuys bestaat 25 jaar. Eigenaar Dimitri Roels en zijn vrouw Diante vieren dit jubileum met de introductie van Pain Toussaint, een modern zuurdesembrood 2.0, en verschillende festiviteiten georganiseerd in het recent geopende Baker’s Café in Schiedam.

25-jarig jubileum Gerard & Suus

25-jarig jubileum Gerard & Suus

Biologische bakkerij Gerard & Suus bestaat dit jaar het 25 jaar. Dat wordt gevierd met een open avond. Op vrijdag 15 oktober opent bakkerij samen met Korenmolen de Twee Gebroeders aan de Maasdijk de deuren.