Gepensioneerde bakker start broodbank

12 april 2021 Redactie Bakkers in bedrijf pixabay
Foto: Pixabay

Gepensioneerde bakker Wim de Greef wilde een nieuwe bestemming zoeken voor het onverkochte brood in zijn oude bakkerij. Hij besloot hiervoor een broodbank te starten. Zo wil hij verspilling en armoede tegengaan vertelt hij aan De Gelderlander.

In 2020 bouwde Wim de Greef zijn werkzaamheen in de bakkerij in Kesteren af en nam Arjan Huibers het roer over. Het onverkochte brood ging tot die tijd naar een lokale boer die het gebruikte als veevoer. Dit zag de oud-bakker graag anders. Na overleg met André, bouwde hij voor zijn huis een broodbank. 

In de broodbank verkoopt het de onverkochte producten uit de bakkerij voor een zacht prijsje. "Alles met een rode sticker kost 2 euro, spullen met een oranje label 1,50 euro en zo via blauw en groen naar wit. Die laatste categorie is gratis. Dan mag het alsnog naar de dieren", vertelt Wim aan De Gelderlander. Hij verkoopt niet alleen brood, maar bijvoorbeeld ook croissants, stokbrood en peperkoek.

De helft van de opbrengst doneert Wim aan de armoedebestrijding in de gemeente Neder-Betuwe. De rest is bestemd voor de bakker en 'om uit de kosten te komen'.

Bron: De Gelderlander

Altijd op de hoogte blijven?