Gepensioneerde bakker start broodbank

brood_pixabay

Foto: Pixabay

Gepensioneerde bakker Wim de Greef wilde een nieuwe bestemming zoeken voor het onverkochte brood in zijn oude bakkerij. Hij besloot hiervoor een broodbank te starten. Zo wil hij verspilling en armoede tegengaan vertelt hij aan De Gelderlander.

In 2020 bouwde Wim de Greef zijn werkzaamheen in de bakkerij in Kesteren af en nam Arjan Huibers het roer over. Het onverkochte brood ging tot die tijd naar een lokale boer die het gebruikte als veevoer. Dit zag de oud-bakker graag anders. Na overleg met André, bouwde hij voor zijn huis een broodbank. 

In de broodbank verkoopt het de onverkochte producten uit de bakkerij voor een zacht prijsje. "Alles met een rode sticker kost 2 euro, spullen met een oranje label 1,50 euro en zo via blauw en groen naar wit. Die laatste categorie is gratis. Dan mag het alsnog naar de dieren", vertelt Wim aan De Gelderlander. Hij verkoopt niet alleen brood, maar bijvoorbeeld ook croissants, stokbrood en peperkoek.

De helft van de opbrengst doneert Wim aan de armoedebestrijding in de gemeente Neder-Betuwe. De rest is bestemd voor de bakker en 'om uit de kosten te komen'.

Bron: De Gelderlander

Dossiers
Lees ook
Blijven klanten komen na corona?

Blijven klanten komen na corona?

Het ambacht heeft in coronatijd meer aanloop gehad, met vooral meer jonge klanten. Binnen de in-homemarkt, ofwel thuisconsumptie, is marktaandeel gewonnen ten opzichte van de supermarkt, volgens recente broodcijfers. Blijven die klanten naar de ambachtelijke bakker komen, als zij straks weer volle agenda’s hebben?

Energie

Energie

Het thema van dit nummer is ‘ovens en energie’. En waar dat eerste een helder en duidelijk woord is voor belangrijke machines in uw bakkerij, kent het tweede woord verschillende betekenissen. Daarom gaat deze editie van Bakkers in bedrijf deels over slimme keuzes op het gebied van energie(besparing).

Wie houdt de zaak draaiende als u het (even) niet kunt?

Wie houdt de zaak draaiende als u het (even) niet kunt?

Als bakker, ondernemer en werkgever werkt u met hart en ziel aan uw zaak. Bijspringen als een medewerker ziek is, op zondag de mail en administratie wegwerken: u doet het graag. Maar wat als u zelf plotseling ziek wordt, een tijdje niet goed in uw vel zit of om een andere reden geen vliegende keep kunt zijn?