Genootschap voor de Bakkerij viert 80-jarig bestaan

brooddeeg

Het Genootschap voor de Bakkerij bestaat tachtig jaar. De vereniging, opgericht door een aantal hoge heren in de sector, transformeerde de afgelopen jaren naar een modern netwerk voor de gehele bakkerijbranche, waarin het collectief én de individuele leden centraal staan.

Voorzitter Geale de Haan is trots op de vereniging die het Genootschap tegenwoordig is. “De ballotagecommissie is afgeschaft, we hebben binnen het Genootschap diverse commissies opgericht die ieder hun eigen verantwoordelijkheden nemen en er is contact gelegd met de jonge professionals van Bakery Nexus”, aldus De Haan. “We hebben bovendien vorig jaar een nieuwe website gelanceerd, waarmee we helemaal up-to-date zijn.”

Ambitie in Ondernemen

Mei 2018 initieerde het Genootschap het traject Ambitie in Ondernemen. De Haan noemt dit een ‘kroon op de afgelopen jaren’. “Dit traject is een prachtig voorbeeld van wat we als Genootschap kunnen bereiken: door vanuit allerlei achtergronden onze kennis, ervaring en netwerken te bundelen, zijn we in staat gebleken een professioneel programma op te tuigen waarmee we voor individuele bakkerondernemers echt een verschil maken. Met behulp van de Universiteit van Antwerpen en de Jheronimus Academy of Data Science bekijken diverse leden hoe hun eigen persoonlijkheid een stempel drukt op hun bedrijfsvoering, om zo tot een sterker, beter renderend en vooral ook leuker bedrijf te komen. Leden die zijn geholpen door het programma, fungeren in de toekomst als coach voor andere ondernemers. Zo ontstaat een sneeuwbaleffect, waarvan uiteindelijk de gehele sector profiteert. Precies wat we binnen het Genootschap willen bewerkstelligen.”

Op naar de honderd!

Het bestuur van het Genootschap zou het huidige ledenaantal van rond de vijfenzeventig graag met enkele tientallen zien doorgroeien. Vooral praktiserende bakkers zijn van harte welkom. De Haan: “Wij gaan in alle opzichten óp naar de honderd!”

Lees ook
Resultaten online onderzoek ‘Investeren in leren’

Resultaten online onderzoek ‘Investeren in leren’

De ontwikkelingen in de bakkerijbranche gaan razendsnel. Wat doen ondernemers en medewerkers eigenlijk om op de hoogte te blijven? Investeren zij juist wel of niet in ontwikkeling? Om dit te onderzoeken voerden de ‘sociale partners van de bakkerijsector’ eind 2018 een online onderzoek uit, in samenwerking met de Nationale Bakkerij Academie...

Desem, voedselveiligheid, machines; het laatste nieuws over Bakkersvak

Desem, voedselveiligheid, machines; het laatste nieuws over Bakkersvak

Het Bakkersvak Journaal staat vol nieuws over de beurs die komende zondag, 10 maart, van start gaat.  De vijfde editie van het magazine staat nu online. Met nieuws over desem, voedselveiligheid, machines en het Genootschap voor de Bakkerij. Genootschap voor de Bakkerij Dit jaar staat het Genootschap voor de Bakkerij voor het eerst op Bakkersvak....

Het bedrijfsuitje Bake Out

Het bedrijfsuitje Bake Out

Een bedrijfsuitje voor de ambachtelijke bakkerijbranche. Dat is Bake Out. Zaterdag 25 mei 2019 vindt de eerste editie plaats. De NBOV en Stichting Ambachtelijke Bakkerij organiseren dit event. Bake Out is exclusief voor medewerkers en ondernemers in de ambachtelijke bakkerijbranche. Het bestaat uit een avondvullend programma met sprekers die je...

Unieke kans in Amerika

Unieke kans in Amerika

Beschrijving Ben jij de bakker die wij zoeken voor deze unieke uitdaging in New York? We zoeken 3 bakkers voor een bepaalde periode in een buitenwijk (the Hamptons)...

Accountmanager Intercedent Zuid-/West-Nederland (32-40 uur)

Accountmanager Intercedent Zuid-/West-Nederland (32-40 uur)

Beschrijving In deze fulltime functie werk je geheel zelfstandig, onder leiding van de operationeel manager, waarbij je zorg draagt voor de juiste match tussen vraag...

Choco-lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Choco-lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Beschrijving Ben jij een echt chocolade man/vrouw en wil je aan de slag in de modernste koekjesbakkerij van Nederland? Ben je daarnaast flexibel? Dan is de functie...