Genootschap voor de Bakkerij viert 80-jarig bestaan

brooddeeg

Het Genootschap voor de Bakkerij bestaat tachtig jaar. De vereniging, opgericht door een aantal hoge heren in de sector, transformeerde de afgelopen jaren naar een modern netwerk voor de gehele bakkerijbranche, waarin het collectief én de individuele leden centraal staan.

Voorzitter Geale de Haan is trots op de vereniging die het Genootschap tegenwoordig is. “De ballotagecommissie is afgeschaft, we hebben binnen het Genootschap diverse commissies opgericht die ieder hun eigen verantwoordelijkheden nemen en er is contact gelegd met de jonge professionals van Bakery Nexus”, aldus De Haan. “We hebben bovendien vorig jaar een nieuwe website gelanceerd, waarmee we helemaal up-to-date zijn.”

Ambitie in Ondernemen

Mei 2018 initieerde het Genootschap het traject Ambitie in Ondernemen. De Haan noemt dit een ‘kroon op de afgelopen jaren’. “Dit traject is een prachtig voorbeeld van wat we als Genootschap kunnen bereiken: door vanuit allerlei achtergronden onze kennis, ervaring en netwerken te bundelen, zijn we in staat gebleken een professioneel programma op te tuigen waarmee we voor individuele bakkerondernemers echt een verschil maken. Met behulp van de Universiteit van Antwerpen en de Jheronimus Academy of Data Science bekijken diverse leden hoe hun eigen persoonlijkheid een stempel drukt op hun bedrijfsvoering, om zo tot een sterker, beter renderend en vooral ook leuker bedrijf te komen. Leden die zijn geholpen door het programma, fungeren in de toekomst als coach voor andere ondernemers. Zo ontstaat een sneeuwbaleffect, waarvan uiteindelijk de gehele sector profiteert. Precies wat we binnen het Genootschap willen bewerkstelligen.”

Op naar de honderd!

Het bestuur van het Genootschap zou het huidige ledenaantal van rond de vijfenzeventig graag met enkele tientallen zien doorgroeien. Vooral praktiserende bakkers zijn van harte welkom. De Haan: “Wij gaan in alle opzichten óp naar de honderd!”

Lees ook
Uitzendbureau Het Ambacht viert jubileum

Uitzendbureau Het Ambacht viert jubileum

In 2020 bestaat Uitzendbureau Het Ambacht 12,5 jaar. Om dit te vieren organiseren ze op 31 maart een exclusieve workshop met Meester Patissier Hidde de Brabander, Meester Boulanger Wilfred Haafs en presentator Evert ten Napel. De workshop vindt plaats in het nieuwe gebouw van de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Genootschap voor de Bakkerij: '2020 staat in teken van samen'

Genootschap voor de Bakkerij: '2020 staat in teken van samen'

Samen. Dat is het thema van het Genootschap voor de Bakkerij voor 2020. Op 27 januari vindt de eerste bijeenkomst plaats in Den Haag. Dan staat de samenwerking met medewerkers in de sector op de agenda. Hoe maken wij van hen onze beste ambassadeurs?

Bakkerij Westerbos viert 100-jarig bestaan

Bakkerij Westerbos viert 100-jarig bestaan

Bakker Westeros bestaat 100 jaar. Al drie generaties lang voorzien bakkers uit de familie de consumenten van Uithoorn en Mijdrecht van brood en banket. Wat is het geheim? Kwaliteit, de bakkers maken alles zelf.

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Wat ga je doen?De functie die wij je te bieden hebben: Als bakker ben je, gezamenlijk met je collega’s, verantwoordelijk voor het bereiden van een kwalitatief...