Genootschap voor de Bakkerij viert 80-jarig bestaan

brooddeeg

Het Genootschap voor de Bakkerij bestaat tachtig jaar. De vereniging, opgericht door een aantal hoge heren in de sector, transformeerde de afgelopen jaren naar een modern netwerk voor de gehele bakkerijbranche, waarin het collectief én de individuele leden centraal staan.

Voorzitter Geale de Haan is trots op de vereniging die het Genootschap tegenwoordig is. “De ballotagecommissie is afgeschaft, we hebben binnen het Genootschap diverse commissies opgericht die ieder hun eigen verantwoordelijkheden nemen en er is contact gelegd met de jonge professionals van Bakery Nexus”, aldus De Haan. “We hebben bovendien vorig jaar een nieuwe website gelanceerd, waarmee we helemaal up-to-date zijn.”

Ambitie in Ondernemen

Mei 2018 initieerde het Genootschap het traject Ambitie in Ondernemen. De Haan noemt dit een ‘kroon op de afgelopen jaren’. “Dit traject is een prachtig voorbeeld van wat we als Genootschap kunnen bereiken: door vanuit allerlei achtergronden onze kennis, ervaring en netwerken te bundelen, zijn we in staat gebleken een professioneel programma op te tuigen waarmee we voor individuele bakkerondernemers echt een verschil maken. Met behulp van de Universiteit van Antwerpen en de Jheronimus Academy of Data Science bekijken diverse leden hoe hun eigen persoonlijkheid een stempel drukt op hun bedrijfsvoering, om zo tot een sterker, beter renderend en vooral ook leuker bedrijf te komen. Leden die zijn geholpen door het programma, fungeren in de toekomst als coach voor andere ondernemers. Zo ontstaat een sneeuwbaleffect, waarvan uiteindelijk de gehele sector profiteert. Precies wat we binnen het Genootschap willen bewerkstelligen.”

Op naar de honderd!

Het bestuur van het Genootschap zou het huidige ledenaantal van rond de vijfenzeventig graag met enkele tientallen zien doorgroeien. Vooral praktiserende bakkers zijn van harte welkom. De Haan: “Wij gaan in alle opzichten óp naar de honderd!”

Lees ook
‘Krampachtig vasthouden wat je hebt, beperkt je in je ondernemerschap’

‘Krampachtig vasthouden wat je hebt, beperkt je in je ondernemerschap’

Blik op de toekomst, daar ging het om bij de bijeenkomst van het Genootschap voor de Bakkerij. Het businessmodel van de bakkerij vergt aanpassing aan de nieuwe economische werkelijkheid. Bakker en ondernemer Jan Aart Schuld en akkerbouwer Cornelis Mosselman helpen je op weg.

Businessmodel bakkerij aanpassen aan nieuwe economische werkelijkheid?

Businessmodel bakkerij aanpassen aan nieuwe economische werkelijkheid?

Dinsdag 1 november aanstaande organiseert het Genootschap voor de Bakkerij een bijeenkomst bij Jan Aart Schuld in Oldebroek. Het thema van de bijeenkomst is deze keer heel actueel: het businessmodel van de bakkerij vergt aanpassing aan de nieuwe economische werkelijkheid. Wat zijn de mogelijkheden?

Bram Kraaijvanger blijft scherp op kwaliteit

Bram Kraaijvanger blijft scherp op kwaliteit

Een bakkerij overnemen van een bakker met een bekende naam. Dat was de uitdaging waar Bram Kraaijvanger (51) van bakker Bram in Wehl een kwart eeuw geleden voor stond. Dat was best lastig, maar het lukte. “Je basiskwaliteit moet goed zijn.”

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief