Gelredag in het Nederlands Bakkerijmuseum

HATTEM ‒ Op zaterdag 13 februari is Radio Gelderland te gast in het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Van 8:30 uur tot 13:00 uur doet verslaggever René Arendsen, bekend van het programma ‘Ridder van Gelre’, op de radio live verslag vanuit een bruisend Bakkerijmuseum vol bakactiviteiten.

Smaakvolle specialiteiten

Speciaal voor de Gelredag wordt er ’s morgens brood gebakken in de 19e eeuwse takkenbossenoven, laat bakker Martijn zien hoe wonderschone rozen van marsepein gemaakt worden, bakt bakker Johan overheerlijke suikerbroden en krentenwegges en als klap op de vuurpijl is er die ochtend tweemaal een humoristische broodshow van bakker Fred. Kinderen mogen die dag het museum ontdekken met een speciale Gelredag-speurtocht en ouders en grootouders kunnen zich te goed doen aan de rijke geschiedenis van de bakkerij. Tevens kan men genieten van onze smaakvolle specialiteiten in de sfeervolle gelagkamer.

Gratis toegang van 10.00-13.00

Bij wijze van hoge uitzondering is het Bakkerijmuseum in Hattem deze ochtend gratis toegankelijk.

Lees ook

Demonstraties en workshops in bakkerijmuseum

MEDEMBLIK - Het programma in het bakkerijmuseum Medemblik ziet er voor de komende weken ambachtelijk en lekker uit, stellen de medewerkers van het bakkerijmuseum. De komende weken zullen de bakkers ouderwetse lekkernijen maken. “De geur van speculaas wordt vervangen door de geur van verse weihnachtsstollen, tulband en banketkransen.  Elke dag worden er kerstkransen, chocolade hulstblaadjes en kerstbonbons gemaakt. Allemaal op de historische wijze”, aldus het bakkerijmuseum. Demonstraties De bakker zal de komende weken demonstreren hoe hij de producten maakt. “En hij vertelt er ook graag over. Daarnaast...

Bakkerijmuseum organiseert verschillende activiteiten

MEDEMBLIK - Van 17 oktober tot en met 1 november organiseert het Bakkerijmuseum van Medemblik verschillende activiteiten, waaronder demonstraties van de bakkers en activiteiten waar kinderen zelf aan mee mogen helpen. “Alle jonge bezoekers mogen, zonder dat daar extra kosten aan zijn verbonden, een herfstkoekje maken”, licht het Bakkerijmuseum toe. “Daarna mogen ze het gebakken koekje versieren.” Hoogtepunt Het bakkerijmuseum is voor veel kinderen het hoogtepunt van het jaar, stelt het museum. “Tegen een betaling van twee euro extra mogen de kinderen ook zelf met marsepein aan de slag.” Het Bakkerijmuseum...