Gelredag in het Nederlands Bakkerijmuseum

HATTEM ‒ Op zaterdag 13 februari is Radio Gelderland te gast in het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Van 8:30 uur tot 13:00 uur doet verslaggever René Arendsen, bekend van het programma ‘Ridder van Gelre’, op de radio live verslag vanuit een bruisend Bakkerijmuseum vol bakactiviteiten.

Smaakvolle specialiteiten

Speciaal voor de Gelredag wordt er ’s morgens brood gebakken in de 19e eeuwse takkenbossenoven, laat bakker Martijn zien hoe wonderschone rozen van marsepein gemaakt worden, bakt bakker Johan overheerlijke suikerbroden en krentenwegges en als klap op de vuurpijl is er die ochtend tweemaal een humoristische broodshow van bakker Fred. Kinderen mogen die dag het museum ontdekken met een speciale Gelredag-speurtocht en ouders en grootouders kunnen zich te goed doen aan de rijke geschiedenis van de bakkerij. Tevens kan men genieten van onze smaakvolle specialiteiten in de sfeervolle gelagkamer.

Gratis toegang van 10.00-13.00

Bij wijze van hoge uitzondering is het Bakkerijmuseum in Hattem deze ochtend gratis toegankelijk.

Lees ook
Nieuw tegeltableau voor Bakkerijmuseum

Nieuw tegeltableau voor Bakkerijmuseum

Het Bakkerijmuseum in Medemblik heeft een nieuw tegeltableau onthuld.

Bakkerijmuseum opent de deuren na verbouwing

Bakkerijmuseum opent de deuren na verbouwing

De verbouwing van het Bakkerijmuseum in Medemblik is afgerond. Op zaterdag 10 juli opent het museum weer de deuren voor bezoekers. Daarom blaast Harry Nederpelt, wethouder van de gemeente Medemblik die zaterdag om 10.00 uur op de bakkershoorn.

Nederlands Bakkerijmuseum koopt monumentaal pand

Nederlands Bakkerijmuseum koopt monumentaal pand

Het Nederlands Bakkerijmuseum gaat uitbreiden. Het museum heeft het naastgelegen pand, bekend als 'het Daendelshuis' aangekocht. Hiermee gaat een droom in vervulling, laat het museum weten. In het nieuwe pand komen onder andere workshopruimtes, het depot en een nieuw restaurant.