Geef werknemers meer zekerheid

contract_pixabay

Foto: Andreas Breitlin/Pixabay

De arbeidsmarkt is in beweging. Waar werkgevers flexibiliteit willen, zoeken werknemers vooral zekerheid. Hafid Ballafkih van de onderzoeksgroep Arbeid in Transitie aan de Hogeschool van Amsterdam zegt dat de flexibiliteit van de arbeidsmarkt te ver is doorgeschoten. Hij pleit in De Groene Amsterdammer voor meer zekerheid voor werknemers.

In 2018 deed hij samen met zijn collega's onderzoek naar de banen van de toekomst. Voor dit onderzoek sprak hij 135 werkgevers uit Amsterdam. Veel van deze werkgevers willen flexibiliteit van hun werknemers. "Hun ideaal is een vorm van hyperflex, waarbij de werkgever bepaalt waar en wanneer iemand werkt." Bijvoorbeeld dat werknemers alleen werken in de piekuren, bijvoorbeeld drie uur in de ochtend en drie uur in de avond. En dat werknemers meerdere banen hebben.

Werknemers willen juist iets heel anders. Ballafkih ziet werknemers uit de flexibele onderklasse van baan naar baan hoppen. Zij zoeken juist zekerheid. Echte banen met echte contracten, bescherming en met een hoger en stabiel inkomen.

Daarnaast wijst Ballafkih er ook op dat werkgevers en werknemers anders tegen werk aankijken. Er zijn nog steeds werkgevers die personeel als een productiefactor zien. "Ruim voorradig, inwisselbaar en zo goedkoop mogelijk." Terwijl voor werknemers het sociale aspect en eigen waarde belangrijk is. Onzekerheid over het inkomen zorgt volgens Ballafkih voor psychische belasting. Een hoger minimumloon van zo’n veertien euro kan volgens hem helpen om deze onzekerheid deels te verhelpen.

Ballafkih verwacht dat het personeelstekort dat al zichtbaar is in het onderwijs en de horeca zich over de hele economie zal verspreiden. Dit kan werknemers kansen geven op een betere positie. Werkgevers moeten meer tijd besteden aan de ontwikkeling van de werknemers. "Een leven lang leren is inmiddels een cliché, maar niet minder waar", zegt Ballafkih in De Groene Amsterdammer. "Werkgevers zullen samen met hun werknemers de ontwikkelkansen moeten benutten. De werkdruk moet ook weer te behappen zijn. Er zitten nu te veel mensen met een burn-out thuis, dat kunnen we ons straks echt niet meer veroorloven." Hiervoor zijn volgens Ballafkih niet alleen wetten en regelgeving nodig, maar ook een cultuurverandering.

Bron: De Groene Amsterdammer

 

 

Lees ook
Nieuw event Futuremakers

Nieuw event Futuremakers

Op 13 oktober vindt het evenement Futuremakers plaats. Studenten mbo en hbo en werkzoekenden komen deze dag in contact met werkgevers uit de bakkerij-, zoetwaren- en foodsector en procesindustrie. Het event is een samenwerking tussen diverse netwerken in de noordelijke food- en processector, waaronder het Bakery Sweets Center.

Meer collega’s

Meer collega’s

Naomi van Lierop (21) en Jamilla Klaassen (19) delen iets moois: hun passie voor patisserie. Een fijn verhaal om te lezen. Hoopvol ook, want de branche kan meer jonge mensen zoals deze twee gebruiken.

Bakkracht: Gerichte aandacht voor opleiden en ontwikkelen

Bakkracht: Gerichte aandacht voor opleiden en ontwikkelen

Goede ontwikkelmogelijkheden, aangesloten op de praktijk en met medewerking van regionale bedrijven en overheden, die genoeg gekwalificeerde medewerkers afleveren en behouden. Dat is het toekomstbeeld van Carla Zwierstra. Met de nieuwe stichting Bakkracht werkt ze er hard aan, want “iedereen ziet het tekort aan instroom van goed gekwalificeerde medewerkers...