Gebarentaal voor ondernemers

MKB Toegankelijk maakte speciaal voor ondernemers een stoomcursus gebarentaal. De cursus bestaat uit een aantal basisgebaren waarmee ondernemers hun klanten met een auditieve beperking kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan 'Welkom' of 'kan ik u helpen'.

Het doel van MKB is ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen. De organisatie stimuleert brancheorganisaties en ondernemers om toegankelijk te zijn. Met de stoomcursus gebarentaal kunnen ondernemers hun winkel toegankelijker maken voor klanten met een auditieve beperking. 

De cursus is samengesteld door Irma Sluis, tolk Nederlands Gebarentaal en bekend van de persconferenties op tv, en Tobias de Ronde, docent Nederlands Gebarentaal (zelf vanaf zijn geboorte doof). Zij laten een aantal basisgebaren zien die vrij eenvoudig aan te leren en te onthouden zijn. Hiermee kunnen ondernemers klanten met een auditieve beperking gastvrij ontvangen.

Bron: MKB Toegankelijk

 

Dossiers
Lees ook
Bakkerij Oonk winnaar Banket TopVijf BakkersVakWedstrijden 2021

Bakkerij Oonk winnaar Banket TopVijf BakkersVakWedstrijden 2021

Ze kunnen hun plezier niet op de vijf bakkers van Bakkerij Oonk uit Enschede die begin november bij de BakkersVakWedstrijden in Drachten de Banket TopVijf en de trofee voor beste sierstuk mee naar huis mochten nemen. “Ons geheim? Plezier in je werk maakt alles fijner.”

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Vanwege de oplopende coronacijfers kondigde het kabinet vrijdagavond 12 november nieuwe maatregelen af die de dag erna direct in gingen. Het doel is om het aantal besmettingen "met een harde klap" omlaag te brengen. Dit zijn de meest relevante regels voor de slager, bakker, vishandel en slijter.

Banketbakkerij Verspeek blij met kwaliteitsapparatuur

Banketbakkerij Verspeek blij met kwaliteitsapparatuur

banketbakker Vincent Verspeek uit Utrecht biedt klanten die tussen de middag een belegd broodje komen halen iets extra’s: verse sinaasappelsap. Hij kocht daarvoor een Zummo sinaasappelpers bij Woertman, en die bevalt uitstekend. Ook de Sanomat slagroommachine die hij afnam bij Woertman is de investering dubbel en dwars waard. “Een winnend elftal moet...