Gebarentaal voor ondernemers

MKB Toegankelijk maakte speciaal voor ondernemers een stoomcursus gebarentaal. De cursus bestaat uit een aantal basisgebaren waarmee ondernemers hun klanten met een auditieve beperking kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan 'Welkom' of 'kan ik u helpen'.

Het doel van MKB is ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen. De organisatie stimuleert brancheorganisaties en ondernemers om toegankelijk te zijn. Met de stoomcursus gebarentaal kunnen ondernemers hun winkel toegankelijker maken voor klanten met een auditieve beperking. 

De cursus is samengesteld door Irma Sluis, tolk Nederlands Gebarentaal en bekend van de persconferenties op tv, en Tobias de Ronde, docent Nederlands Gebarentaal (zelf vanaf zijn geboorte doof). Zij laten een aantal basisgebaren zien die vrij eenvoudig aan te leren en te onthouden zijn. Hiermee kunnen ondernemers klanten met een auditieve beperking gastvrij ontvangen.

Bron: MKB Toegankelijk

 

Dossiers
Lees ook
Andere eigenaar voor Bakkerij Bienefelt

Andere eigenaar voor Bakkerij Bienefelt

Na bijna 125 jaar stopt Bakkerij Bienefelt in Middelharnis. Op Facebook maken John en Anita Bienefelt bekend dat zij de bakkerij en lunchroom overdragen aan Bakker de Visser.

Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Een werknemer van een Indonesisch restaurant is op staande voet ontslagen omdat hij door de werkgever verantwoordelijk wordt gehouden voor door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (‘NVWA’) geconstateerde overtredingen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. De rechter is het daar niet mee eens.

De menselijke maat terug!

De menselijke maat terug!

In ons dagelijks werk zien we ondernemers in de ambachtelijke bakkerijsector op vele fronten worstelen met regeldruk. Regelmatig wordt onze hulp ingeroepen om mee te kijken, te denken of te zoeken naar een oplossing.