Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

19 mei 2020

Vanwege de verspreiding van het coronavirus en bijbehorende maatregelen heeft de organisatie van Gastvrij Rotterdam besloten om de achtste editie van de vakbeurs te verplaatsen naar 2021. De vakbeurs stond gepland van 21 t/m 23 september 2020 en vindt nu plaats van 20 t/m 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy.

De huidige coronamaatregelen met betrekking tot evenementen gelden tot 1 september. Maar ook na deze datum is het onzeker welke preventieve maatregelen genomen moeten worden om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Impact coronacrisis

"Helaas is de impact van de coronacrisis zo immens groot, dat de gevolgen op korte en langere termijn niet te overzien zijn. De budgetten van veel leveranciers staan zwaar onder druk en veel bedrijven zullen de komende maanden alle zeilen moeten bijzetten om zo goed mogelijk door deze crisis heen te komen. We begrijpen dat dan deelname aan een beurs in de komende periode geen prioriteit heeft”, aldus Robert Melaard, Managing Director van Gastvrij Rotterdam.

"We hopen uit de grond van ons hart dat de horeca snel weer volledig veilig en efficiënt open zal mogen gaan. Als de horeca in september weer normaal mag draaien, dan zullen veel ondernemers volop zelf aan het werk zijn om zoveel mogelijk van de gederfde omzet goed te maken. Ook bij hen zal dan nauwelijks tijd zijn om naar een beurs te gaan."

Gastvrij Rotterdam 

De Founding Partners en de vele exposanten die al hadden ingeschreven voor Gastvrij Rotterdam 2020 zijn blij dat de organisatie deze beslissing nu neemt. Ook de partners van wedstrijden als de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or en het Glazen Kalf hadden recent al besloten om de wedstrijden door te schuiven naar 2021. 

"Met pijn in mijn hart neem ik deze beslissing, want op 1 maart waren vier van de vijf beurshallen al volledig volgeboekt. De recordaantallen van Gastvrij Rotterdam 2019, met ruim 500 exposanten en meer dan 16.000 vakbezoekers, zouden zeer waarschijnlijk ook dit jaar weer gebroken worden. De gezondheid en veiligheid van onze partners, exposanten en bezoekers staan voorop. Daarom dit jaar geen Gastvrij Rotterdam in Ahoy, maar volgend jaar zijn we graag weer terug”, aldus Melaard.

De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 20 tot en met woensdag 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy. Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoog segment.

Altijd op de hoogte blijven?