Frituur Inspiratie sessies: Frituren is 'hot'

1 november 2016

DRONTEN - Haal meer uit uw oliebollenlijn door eerder te bakken en niet te wachten tot de laatste week van het jaar. Dat is de boodschap van de Frituur Inspiratie Sessies, die Zeelandia samen met EverBake Capway in oktober organiseerde. Doel van deze inspirerende sessies was om kennis te delen en te laten zien wat er allemaal mogelijk is omtrent frituren.

211 bakkers

Maar liefst 211 bakkers hebben deelgenomen aan de sessies op 5 verschillende locaties door Nederland. Er werd gedemonstreerd, gekeurd, geproefd en geluisterd. Zo deelden collega-bakkers hun ervaringen en gaven tips over hoe frituren beter tot zijn recht kan komen. En wat levert het nou op zo’n oliebol? Deze vraag werd beantwoord aan de hand van een interessant verdienmodel dat beschikbaar is gesteld aan alle  belangstellenden.

Meer mogelijk

De demonstraties werden gegeven door 2 bakkerij-adviseurs van Zeelandia met behulp van de Creare oliebollenlijnen van EverBake Capway. Uiteraard werden er oliebollen gebakken maar ook quarkini’s, churros en hartige hapjes. Een duidelijke boodschap was, dat er veel meer mogelijk is met betrekking tot frituren.

foto-fis-4-300x225 foto-fis-2-300x225 foto-fis-1-300x224    

Altijd op de hoogte blijven?