Frituur Inspiratie Sessies

8 september 2017

Zeelandia en Everbake organiseren in oktober 2017 de Frituur Inspiratie Sessies. De proefbakkers van Zeelandia komen in actie en geven talloze tips. Ook maken deelnemers kennis met de nieuwe CREARE® oliebollenlijnen van frituurbakspecialist EverBake.

Oliebollen

Oliebollen krijgen de hoofdrol tijdens deze sessies. Zeelandia demonstreert hoe je de perfecte oliebol bakt met de vier Parade-oliebollenmixen. Naast tips over het bakken, is er deze keer ook nadrukkelijk aandacht voor het draaien van het beslag. Inclusief de meest voorkomende ‘fouten’, zoals te kort of te lang draaien, en een te lage temperatuur van het beslag. Natuurlijk hoort u hoe u dit kunt voorkomen of oplossen. Ook het steeds populairdere frituurgebak, de quarkini, komt ruimschoots aan bod.

Voor het bakken van de perfecte oliebol is het belangrijk om met de beste ‘hardware’ te werken. EverBake produceert al jaren de winnende CREARE® oliebollenlijnen bij de AD oliebollentest. De nieuwe lijn wordt tijdens de Frituur Inspiratie Sessies gepresenteerd.

Tulband

Naast oliebollen is er ook aandacht voor tulband. Rationeel te bakken, en makkelijk interessante meerwaarde mee te geven door fraaie decoratie en verpakking. De banketbakkers van Zeelandia laten in een miniworkshop zien hoe je van een tulband een écht cadeautje maakt.

Frituur-Inspiratie-Sessie-2-300x225 Frituur Inspiratie Sessies

Het praktijkgedeelte in de bakkerij duurt ongeveer anderhalf uur. Vooraf is er koffie en de mogelijkheid om bij te praten met vakgenoten. Vervolgens is er een korte introductie over onder meer het hoe en waarom van het frituren, en de aantrekkelijke marges die hierop te behalen zijn. In totaal duurt de demo tweeënhalf uur. Deelnemers kunnen kiezen tussen het ochtend- (10.00-12.30) of middagprogramma (13.30-16.00). De toegang is gratis, maar deelnemers moet zich wel vooraf opgeven via www.zeelandia.nl of bel 0800-0367.

De sessies vinden plaats op de volgende locaties:

  • Dinsdag 3 oktober, Jongerius Bakker, Industrieweg 8, Zoetermeer
  • Woensdag 4 oktober, Bakkerij Broekmans, Maasbreeseweg 23, Panningen
  • Dinsdag 10 oktober, De Bakkers van Verloop, Kon. Julianaweg 28, Heerenveen
  • Woensdag 11 oktober, Beerse Specialiteiten, Berenkoog 89, Alkmaar
  • Dinsdag 17 oktober, NBC, Agro Business Park 75, Wageningen

Altijd op de hoogte blijven?