Friese bakkers halen 12.500 euro op voor Bake for Life

19 maart 2018

Aeltsje de Groot van Bakkerij de Groot uit Stiens en Roel Boonstra van bakkerij Boonstra uit Heerenveen/De Knipe gingen in oktober 2016 mee op de ambassadeursreis naar Oeganda van Bake for Life. Na afloop van de reis sloegen de twee de handen ineen om geld te verzamelen voor de reparatie van het dak van de bakkerij en bakkersschool in Tororo. 1,5 jaar later is het zover. Woensdag 14 maart overhandigden de bakkers een cheque van 12.500 euro overhandigd aan Zuster Veronica, coördinator van de Bake for Life bakkerijen.

De twee Friese bakkers vertrokken naar Oeganda om hun passie voor het vak over te brengen op mensen met een beperking. Voor hun vertrek verzamelden ze al geld in. Aeltsje haalde voldoende geld op om een nieuwe motor voor het bezorgen van bestellingen te kunnen overhandigen aan de bakkerij in het Oost-Oegandese gehucht Budaka. “It hichtepunt fan de reis" volgens Aeltsje. Ook Roel had met de verkoop van zijn Oegandabroodje en andere acties ook het nodige geld op gehaald.

Na de reis besloten de enthousiaste bakkers dat er ook iets aan het kapotte dak van de bakkerij en bakkersschool in Tororo moest gebeuren. Hiervoor was minimaal 10.000 euro nodig. Gedreven door de slogan van Bake for Life - 'denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen' - kregen de bakkers het voor elkaar en kon zuster Veronica een cheque van 12.500 euro meenemen naar Oeganda. Zij beloofde er alles aan te doen om er voor te zorgen dat het dak dit jaar weer helemaal waterdicht is.

Bake for Life bouwt bakkerijen in Oeganda en Kenia. Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten werken hier en leren het bakkersvak. Op 12 oktober vertrekt er weer een ambassadeursreis van Bake for Life naar verschillende Bake for Life-projecten. Ga voor meer informatie naar Bake for Life.

Altijd op de hoogte blijven?