Frank Haasnoot geeft cursus Chocolade showstuk

Frank Haasnoot

Foto: Bakery Institute

 

Op 13 september was het 'International Chocolate Day'. Voor liefhebbers die ook chocoladekunst willen ervaren, geeft World Chocolate Master Frank Haasnoot in oktober een cursus Chocolade showstuk bij Bakery Institute.

In de tweedaagse cursus op 23 en 24 oktober krijg je de belangrijkste technieken aangereikt van het maken van een showstuk van chocolade. Je leert chocolade verwerken met diverse technieken zoals chocolade gieten, modelleren, cutteren en air brushen met cacaoboter. De routine en vaardigheid zul je moeten ontwikkelen, door veel met deze technieken aan het werk te gaan. Met deze cursus als basis en een dosis eigen creativiteit, voeg je een extra dimensie toe aan je vakmanschap. Het thema van het showstuk wordt: ‘Rockabilly, tattoo style’.

Doelgroep
​De unieke cursus is bedoeld voor enthousiaste vakmensen of thuisbakkers met ervaring in de chocolade, die de cursus Basis Chocolaterie bij Bakery Institute of een vergelijkbare cursus hebben gevolgd. ​De voertaal van de masterclass is Nederlands.

Frank Haasnoot
Frank Haasnoot is een Nederlandse patissier met meer dan 23 jaar ervaring, werkzaam als freelance adviseur. Toen Frank zijn opleiding afrondde, begon hij te werken voor verschillende banketbakkersmerken over de hele wereld. Zo heeft hij gewerkt in New York (La Tulipe Desserts), Koeweit (het Victoriaanse), Taiwan (Mandarin Oriental Hotel) en Hong Kong (het Peninsula Hotel). Tijdens zijn carrière nam Frank deel aan nationale en internationale patisseriewedstrijden. In 2011 was hij de winnaar van de World Chocolate Masters in Parijs.

Voor meer informatie en inschrijven: bakeryinstitute.nl/opleidingen/chocolaterie/chocolade-showstuk-gastdocent-frank-haasnoot

Lees ook
Masterclass Johan Martin bij Bakery Institute

Masterclass Johan Martin bij Bakery Institute

Johan Martin is een expert op het gebied van Viennoiserie. In september geeft hij een masterclass en een demonstratie bij het Bakery Institute.

Frank Haasnoot versterkt team Bakery Institute

Frank Haasnoot versterkt team Bakery Institute

De bekende patissier Frank Haasnoot gaat het team van het Bakery Institute versterken. Dat maakt het opleidingsinstituut bekend op de Facebookpagina.

Vacatures bij Bakery Institute

Vacatures bij Bakery Institute

Het Bakery Institute zoekt nieuwe collega's. Het opleidingsinstituut zoekt een nieuwe docent patisserie en een allround assistent. Lijkt het je wat? Bekijk dan de vacatures op Foodbanen en reageer voor 17 mei.