Foodvakdag: nieuw vakevenement van Bakkers in bedrijf voor retailers in food
Hoe blijf je met je winkel winstgevend? Hoe haal je het beste uit je personeel? Over 4 jaar ga ik met pensioen, hoe regel ik mijn bedrijfsovername? Hoe kan ik slim inkopen? Wat is het beste kassasysteem? Vragen waar foodretailers allemaal mee te maken krijgen. Daarom organiseert Bakkers in bedrijf op maandag 29 juni de Foodvakdag. Dit nieuwe overkoepelde vakevenement geeft retailers in food antwoord op dit soort vragen.
De Foodvakdag bestaat uit korte, dynamische, inspirerende en informatieve seminars en workshops die de bezoekers informeren over vakgerelateerde onderwerpen naar keuze. Het evenement is bestemd voor alle professionals uit de foodretail, van vlees tot vis, van brood tot kaas en van dranken tot ijs. De locatie is de Maurtiskazerne in Ede.
Het programma
De dag start met een inspirerende openingslezing van ondernemer en retailcoach Johan de Meij over De zelfsturende Ondernemer. Hierna volgen korte sessies in de vorm van seminars en workshops boordevol interessante informatie voor de foodondernemer. Op het programma staan onderwerpen als wetgeving, hygiëne, marketing, sociale media en bedrijfsovername. Deelnemers kunnen zelf kiezen welke workshops voor hen het meest interessant zijn.
De dag wordt afgesloten met een discussieronde. Verschillende winkeliers, onder andere columnisten van de Alea foodvakbladen, gaan onder leiding van vinoloog en wijn & spijspecialist Barbara Verbeek met elkaar in gesprek over onderwerpen uit het foodretailersvak. Tot slot is er een gezellige netwerkborrel.
Mauritskazerne
De locatie voor de Foodvakdag is de Mauritskazerne, een prachtige evenementenlocatie. Naast een mooi gebouw biedt deze locatie samenwerking met lokale ambachtelijke bedrijven. Zij serveren de lunch.
Tickets voor deze unieke dag zijn 35 euro (ex btw). Abonnees van de foodtijdschriften van Alea Publishers - Bakkers in Bedrijf, EVMI, Pompshop, Vakblad IJs, Vismagazine en Vlees+ - bezoeken dit evenement gratis. Dit geldt ook voor abonnees op Foodpersonality en leden van Foodlog. Ga voor meer informatie over de Foodvakdag naar de website.
Wilt u een workshop geven tijdens de Foodvakdag? Neem dan contact op met Gjelt Douma via gjeltdouma@aleapublishers.nl of +31(0)6-46751467.
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
Bakkers in de media | Week 13-2023
Varkensvet of smout als broodverbeteraar, Theo Heere van de branchevereniging VBZ over het gehalte van suiker, zout en vet in zoetwaren en de winnaar van het beste paasbrood. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.
NVWA: Allergeneninformatie moet beter
Veel bedrijven hebben de allergeeninformatie niet goed op orde. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit na inspecties van bijna 13.000 bedrijven in de retail, ambacht en horeca. 60 procent van deze bedrijven informeert de klant onvoldoende over allergenen.
Food Technology 2023 voor de bakkersbranche
Food, beverage en technologie komen samen tijdens Food Technology 2023 op 12 en 13 april in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Naast een uitgebreide beursvloer biedt dit event een uitgebreid programma met interessante seminars en lezingen. Ook voor de bakkersbranche.