Foodtrends van 2016

20100713 MEP_Aanvullende opdracht 14 (Medium)

LEEUWARDEN - Voedsel neemt een belangrijke plaats in binnen onze samenleving. Dat weet ook TV-kok Mathijs Vrieze. Daarom heeft de TV-kok de belangrijkste foodtrends van 2016 op een rij gezet. “Eten is meer dan een noodzaak”, stelt hij. “Foodtrucks, culinaire festivals en Foodhallen zijn hotter dan ooit”, aldus Vrieze.

  • Trends
  • “De afgelopen jaren is de hype rondom bewustwording van verspilling van eten een trend geworden. We proberen zo min mogelijk eten te verspillen. Ook de maaltijdboxen spelen hier handig op in”, concludeert Vrieze. “Je zit nooit meer met de restjes.” Volgens de TV-kok is zowel natuurlijk eten als groen beide momenteel een trend. “Duurzaam verbouwen van gewassen of een beter leven voor de dieren, of denk bijvoorbeeld aan de superfoods: consumenten gaan hier de laatste tijd bewust mee om. Wat ook opvalt is dat we steeds meer gaan koken op open vuur. Niet alleen in de zomer gaat de BBQ aan, maar tegenwoordig ook steeds vaker in de winter.” Verder ziet Vrieze belangrijke veranderingen in de producten die men aanschaft, evenals het minderen met suiker en het anders snoepen. “Als volwassenen wil je af en toe ook nog wel eens snoepen. Een belangrijke verandering die we zien is het culinair snoepen: kleine suikersnoepjes gemaakt van bijvoorbeeld rozen, marshmallows van blauwe bessen of kokosnoot. Alles culinair in kleine porties.”
  • Hot versus not
  • Ten slotte somt de TV-kok nog een aantal producten en manieren van koken op die hot en not zijn: “Stomen is momenteel hot, bakken niet. Foodtrucks en maaltijdboxen zijn momenteel ook helemaal hot, daartegenover staat dat Fastfoodrestaurants en kant- en klaarmaaltijden helemaal not zijn. Wat betreft producten is havermout momenteel in, net als noten, zeewier en kruiden.”
Lees ook
Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Wij zoeken een nieuwe stagiair(e)! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, social media en de bladen. Je schrijft nieuwsberichten, artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage.

Food Innovation Academy wordt etalage voor werken in voeding

Food Innovation Academy wordt etalage voor werken in voeding

De Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen wil gekwalificeerde medewerkers opleiden voor voeding gerelateerde bedrijven, gezamenlijk foodonderzoek doen en een bijdrage leveren aan het imago van food. Steeds meer partners uit het bedrijfsleven sluiten zich aan bij het samenwerkingsverband, zoals onlangs de Veenhuizen Groep en EverBake.

Foodvakdag: nieuw vakevenement van Bakkers in bedrijf voor retailers in food

Foodvakdag: nieuw vakevenement van Bakkers in bedrijf voor retailers in food

Hoe blijf je met je winkel winstgevend? Hoe haal je het beste uit je personeel? Over 4 jaar ga ik met pensioen, hoe regel ik mijn bedrijfsovername? Hoe kan ik slim inkopen? Wat is het beste kassasysteem? Vragen waar foodretailers allemaal mee te maken krijgen. Alea Publishers organiseert op maandag 8 juni de Foodvakdag, een nieuw overkoepeld vakevenement...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...