Foodhall Scheveningen opent binnenkort de deuren

foodhall scheveningen

Foto: Foodhall Scheveningen

Op de Noordboulevard van Scheveningen opent dit voorjaar de Foodhall Scheveningen. Dit overdekte marktplein is geïnspireerd door de sfeer van een gezellige, Aziatische markt. In de hal komen verschillende foodstands met gerechten uit zestien wereldkeukens. 

Foodhall Scheveningen heeft een oppervlakte van 1200 m2. Er zijn 300 zitplaatsen met grote en kleine tafels. Daarnaast is er een podium waar regelmatig optredens worden gegeven door een band of dj. De foodstands hebben een (inter)nationaal aanbod van creatieve ondernemers met een eigen specialiteit of ambacht. Van bitterballen, spareribs en Spaanse churros tot verschillende Aziatische gerechten. En van oesters en lokale gerechten tot vegaburgers.

Horecaondernemer Won Yip van de YIP-groep is de initiator van de Foodhall Scheveningen. De samenstelling en het karakter van de Foodhall bedenkt de Yip Group in samenspraak met alle standhouders. De selectie van foodstandhouders is momenteel nog gaande. 

QR-code

Elke tafel krijgt een unieke QR-code, waardoor het personeel je weet te vinden. Nadat je bij een standje een gerecht hebt uitgekozen en opgehaald, zoek je een plekje uit waarna je drankjes kunnen worden gebracht. Ook komen er buiten plekken met een QR-code waarmee je je drankjes kunt bestellen.

Transformatie Noordboulevard

Foodhall Scheveningen is onderdeel van de transformatie van de Noordboulevard. De vernieuwde boulevard moet de sfeer van het mondaine Scheveningen van weleer uistralen, maar dan in een modern jasje. Het wandelgebied wordt verbreed en verlengd, en ook komt er meer groen die de duinen met het gebied verbindt. Door vernieuwde brede trappen van natuursteen stap je straks vanaf het terras van 500 m2 zo het strand op.

Won Yip is trots dat het gerenoveerde pand van Foodhall Scheveningen een bijdrage levert aan de vernieuwing van de Noordboulevard. De buitenkant van het pand wordt gekenmerkt door natuursteen, grote ramen en decoratief staal, geheel in lijn het nabijgelegen en karakteristieke Kurhaus.

Dossiers
Lees ook
Chef-kok ontwikkelt ijscalculator Ice Solution

Chef-kok ontwikkelt ijscalculator Ice Solution

Herman Cooijmans, chef kok en eigenaar van Restaurant EDEN* in Valkenswaard, ontwikkelde de afgelopen jaren een ijscalculator. Deze app genereert voor elke gewenste smaak een ijsrecept. “Zo kan ik gekke ingrediënten en smaakstoffen toevoegen.”

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.

Kabinet kondigt ruime versoepelingen coronamaatregelen aan

Kabinet kondigt ruime versoepelingen coronamaatregelen aan

Nederland gaat de komende tijd van het slot. In de persconferentie van 15 februari maakte minister Ernst Kuipers bekend dat de meeste coronaregels komen te vervallen in drie stappen.