Food Technology: Hernieuwbare zonnewarmte voor Food & Beverage

Food Technology Suncom

Op vakbeurs Food Technology, die 12 en 13 april plaatsvindt in de Brabanthallen, vertelt Henk Arntz over de techniek van Suncom Energy en de verschillende toepassingen voor de bakkerij en drankenproducent.

De sterk gestegen en fluctuerende gasprijzen leiden tot een extra argument om versnelt het productieproces te verduurzamen. Suncom’s techniek concentreert zonlicht met spiegels om warmte tot 450 °C op te wekken en vervolgens op te slaan. Deze warmte kan ingezet worden op elk eigen gekozen moment voor productie via stroom of hete lucht. Tijdens de lezing worden twee verschillende toepassingen toegelicht voor een bakkerij met een benodigde temperatuur van 200 °C en een drankenproducent met een benodigde temperatuur van 80 °C.

Over de spreker

Werktuigbouwkundige Henk Arntz is de oprichter en directeur van Suncom Energy. Zijn missie is om met Suncom Energy altijd hernieuwbare energie mogelijk te maken voor de industrie en landbouw.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Energieprofiel helpt kosten besparen

Energieprofiel helpt kosten besparen

Niet alleen besparen op energieverbruik leidt tot een lagere rekening, maar ook energie slim inkopen helpt. Veel bakkers zijn zich nog niet bewust van die mogelijkheid. COMCAM gaf voorafgaand aan Bakkersvak een webinar over dit onderwerp.

Omgaan met fluctuerende energieprijzen

Omgaan met fluctuerende energieprijzen

De energiecrisis heeft de bakkerijsector hard geraakt en eerlijke energieprijzen voor iedereen zijn nog niet in zicht. Daarom organiseerde Easyfairs, organisator van Bakkersvak en IJs-Vak, onlangs samen met exposant COMCAM een gratis webinar.

Bakkers in de media | Week 7-2023

Bakkers in de media | Week 7-2023

Bakken als de energieprijzen het laagst zijn, hybride tarwe en Utrechtse lekkernijen. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.