Finse meesterbanketbakker Eero Paulamäki bereidt zich voor op sensationele chocoladecompetitie

world_chocolate_masters_eero_paulamaki

Fazer’s meesterbanketbakker Eero Paulamäki vertegenwoordigt de Baltische staten in de finale van de World Chocolate Masters competition, in oktober in Parijs. Fazer, een Scandinavische chocoladeproducent, is zeer verheugd om de eerste Finse finalist ooit aan te kondigen.

De World Chocolate Masters competition is de grootste wedstrijd ter wereld in de chocolade industrie. Paulamäki: “In de finale van World Chocolate Masters staan is altijd een droom van mij geweest. Ik ben blij dat men vertrouwen in mij heeft en dat ik mijn vaardigheden tot dit niveau heb kunnen aanscherpen en ontwikkelen bij Fazer’’.

“Wij zijn ontzettend trots dat Eero in de finale staat. De duurzame en innovatieve benadering in de wedstrijd past precies bij het karakter van Fazer’s chocoladeproductie. Eero Paulamäki’s creativiteit en moed is een inspiratie voor onze werknemers en toekomstige talenten’’ zegt Markus Hellström, directeur bij Fazer.

Innovatie en duurzaamheid

Het thema van Paulamäki’s finale is ‘Renewable tomorrow’, waarmee hij wil inspireren tot goede daden voor de toekomst. Met zijn inzending laat hij zien dat traditioneel vakmanschap en moderne voedseltechnologie hand in hand kunnen gaan voor duurzame productie in de toekomst. Een voorbeeld: de creatie waarmee hij zich kwalificeerde bestond voor een deel uit xylitol gemaakt van haverschillen, een zijstroom van Fazer’s havermolen. Dit ingrediënt speelt ook een rol tijdens de finale, geeft Paulamäki aan. Bij de kwalificatie gebruikte hij ook onder andere cacao afkomstig uit het Fazer Experience Centre.

World Chocolate Masters 2022

In de finale moet Paulamäki het opnemen tegen de Nederlandse Carlo Midiri, eigenaar van patisserie en chocolaterie George Vis in Noordwijk. Midiri maakt deel uit van het Nederlandse Patisserie Team en won verschillende prijzen, waaronder de Dutch Pastry Award. Hij kwalificeerde zich begin dit jaar door de Nederlandse World Chocolate Masters in Vlaardingen te winnen.

Lees ook
Carlo Midiri Nederlandse World Chocolate Master 2022

Carlo Midiri Nederlandse World Chocolate Master 2022

Toppatissier Carlo Midiri won maandag de wedstrijd World Chocolate Masters van Cacao Barry, in het IJscentrum in Vlaardingen. Daarmee behaalde hij de titel Nederlandse World Chocolate Master. Dit najaar vertegenwoordigt hij Nederland bij de internationale finale van de World Chocolate Masters in Parijs.

Voorronde World Chocolate Masters in het IJscentrum

Voorronde World Chocolate Masters in het IJscentrum

De voorronde van de World Chocolate Masters vindt op 14 maart plaats bij het IJscentrum. Carlo Midiri gaat proberen om zich te kwalificeren voor de internationale finale in Parijs. Daarnaast is er ook de WCM Young Talent Competition en zijn er verschillende inspirerende demo’s.

World Chocolate Masters één jaar uitgesteld

World Chocolate Masters één jaar uitgesteld

De vakwedstrijd World Chocolate Masters wordt een jaar uitgesteld. De aftrap van de wedstrijd vindt nu plaats in maart 2021, gevolgd door nationale selectiewedstrijden. De finale is in oktober 2022 in Parijs.