Finse haver en rogge ingrediënten via Lithos naar Benelux

8 april 2016

VLAARDINGEN - Het Finse Fazer gaat haar haver- en rogge-ingrediënten via Lithos Ingredients in de Benelux op de markt zetten. Kenmerken van de producten zijn: volledig natuurlijk, gebaseerd op planten, niet-ggo, sojavrij, zuivelvrij en geen residuen. 

Specialiteiten

Fazer is van oudsher thuis in de bakkerijsector met hoogwaardige mixen en richt zich steeds meer richt op specialiteiten zoals haver betaglucaan (10%, 30%), havereiwit (30%) en rogge vezel. Betaglucaan (oplosbare voedingsvezel) uit haver levert een positieve bijdrage aan de hartgezondheid en kent verschillende goedgekeurde EFSA-gezondheidsclaims (cholesterolverlaging, hartgezondheid). Het is ideaal om mee te bakken en geeft langdurig energie. De cholesterolverlagende werking en de gezondheidseffecten van betaglucaan uit haver worden erkend en ondersteund door artikel 13 én artikel 14 claims. Zeker nu andere cholesterolverlagende ingrediënten internationaal in gebruik beperkt dreigen te worden, biedt haver betaglucaan een uitstekend bekend en betrouwbaar alternatief.

Toepassingen

Toepassingen liggen in brood, koek, meel, ontbijtproducten, voedingssupplementen, strooisels en tal van andere producten. Het havereiwit past goed bij voeding met een verhoogd eiwitgehalte en is bijvoorbeeld ook goed te combineren met Yaso uit het Lithos-pakket. De Fazer-roggevezel is een uitgebalanceerde combinatie van oplosbare en niet-oplosbare vezels die eenvoudig aan veel verschillende producten kan worden toegevoegd zoals bakkerijproducten, supplementen, drinkmixen en ontbijtgranen.

Altijd op de hoogte blijven?