Finalisten Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 zijn bekend

Brabantse worstenbroodje 2020_foto PB Hans Elbers

Omroep Brabant heeft de finalisten van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje bekendgemaakt. Dinsdag 17 maart 2020 wordt bekendgemaakt wie de opvolger is van Lars van Dongen, de winnaar van 2019.

Alle professionele bakkers en slagers die zich hadden ingeschreven voor deze wedstrijd kregen de afgelopen maanden verschillende keren bezoek van een mystery shopper. Alle gekochte worstenbroodjes werden zorgvuldig gekeurd op het gebied van smaak en kwaliteit. Hier kwamen de volgende tien finalisten uit. 

 • Bakker Pim Waalwijk, bakker Ben van Haren
 • Echte Bakker van der Steen Made, bakker Jeroen van der Steen
 • Bakkerij Leon van Dongen Wagenberg, bakker Lars van Dongen (winnaar 2019)
 • BROODopMaat Tilburg, bakker Eric Kampfraath
 • Bakkerij Verba Sleeuwijk, bakker Karl Bouman
 • Bakkertje Deeg Heusden, bakker Giel Vermeulen
 • Bakkerij van de Mortel Someren, bakker Rick Slaats
 • Worstenbrood van Nagelkerke Oudenbosch, bakker Eline Nagelkerke
 • Bakkerij Jürgen van Dongen Terheijden, bakker Jürgen van Dongen
 • Bakkerij van der Kleij Breda, bakker Jordi van der Kleij

Vanaf 8 januari maakt Omroep Brabant elf tv-uitzendingen waarin het worstenbroodje en de makers centraal staan. Op maandag 16 maart is de finaledag bij De Rooi Pannen in Eindhoven. De dag erna wordt de winnaar bekend gemaakt en vindt de prijsuitreiking plaats.

De wedstrijd Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje is niet alleen voor professionals, maar ook voor leerlingen van het vmbo en mbo, en thuisbakkers. Zij kunnen zich nog steeds inschrijven voor de wedstrijd.

Lees ook
Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje zet zich in voor het ambacht

Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje zet zich in voor het ambacht

Het Brabantse worstenbroodje hoort bij Brabant. In de provincie worden er op jaarbasis ongeveer 25 miljoen worstenbroodjes gegeten en de cultuur van het Brabantse worstenbroodje staat op de lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed. Nu is ook de Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje opgericht.

Lars van Dongen wint het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Lars van Dongen wint het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

"JAAAAAA!! Het is onze Lars gelukt. Wij bakken de lekkerste worstenbroodjes van Brabant" staat er te lezen op de Facebookpagina van Bakkerij Leon van Dongen. Hun Lars van Dongen won gisteren, 27 maart, de wedstrijd het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje.

Drie Van Dongens in de finale van Het Lekkerste Brabantse worstenbroodje

Drie Van Dongens in de finale van Het Lekkerste Brabantse worstenbroodje

Op 25 maart vond de finale plaats van het Lekkerste Brabantse worstenbroodje. Een van de deelnemers is Stijn van Dongen, derdejaars student aan het Clingel College. Hij is niet de enige Van Dongen die meedoet. Ook zijn vader Jurgen en zijn neef Lars doen mee.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...