Finalisten Heel Holland Bakt bakken 7,5 uur aan bruidsbuffet

3 mei 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Zaterdag 7 mei vindt de finale van Heel Holland Bakt plaats. Finalisten Enzo, Tom en Zeinab strijden voor de winst en moeten daarvoor in 7,5 uur een bruidsbuffet bakken. De winnaar krijgt de titel van De Beste Thuisbakker van Nederland.

In de finale krijgen de drie overgebleven kandidaten twee opdrachten. Geen signatuuropdracht dit keer, ze beginnen direct met de technische opdracht en eindigen met een spektakelstuk. Bij de technische opdracht moeten zes kersjes gemaakt worden. Robèrt van Beckhoven: “Het is niet makkelijk, écht een finale-opdracht. Ze moeten een paar stappen volgen: in het midden zit een amarene kers, die komt in een cremeux en die komt vervolgens in kersenmoes. Dan koelen koelen koelen, want het moet heel erg bevroren zijn. Vervolgens moeten de bakkers het door een mooie heldere gelei halen.”

Voor het spektakelstuk maken de finalisten een bruidsbuffet. Hierbij is de opdracht: maak 1 bruidstaart met 3 etages, 12 bonbons met 2 in een zakje of doosje als bedankje voor de gasten, 12 luxe bladerdeeghapjes, 20 macarons en 10 bolgebakjes.

Jubileumeditie

Dit jaar vinden de opnames plaats van de jubileumeditie van Heel Holland Bakt: seizoen 10. Aanmelden kan nog t/m zondag 15 mei via HeelHollandBakt.nl/aanmelden.

Finalisten Heel Holland Bakt 2022

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?