Finalisten Heel Holland Bakt bakken 7,5 uur aan bruidsbuffet

Heel Holland Bakt 2022

Zaterdag 7 mei vindt de finale van Heel Holland Bakt plaats. Finalisten Enzo, Tom en Zeinab strijden voor de winst en moeten daarvoor in 7,5 uur een bruidsbuffet bakken. De winnaar krijgt de titel van De Beste Thuisbakker van Nederland.

In de finale krijgen de drie overgebleven kandidaten twee opdrachten. Geen signatuuropdracht dit keer, ze beginnen direct met de technische opdracht en eindigen met een spektakelstuk. Bij de technische opdracht moeten zes kersjes gemaakt worden. Robèrt van Beckhoven: “Het is niet makkelijk, écht een finale-opdracht. Ze moeten een paar stappen volgen: in het midden zit een amarene kers, die komt in een cremeux en die komt vervolgens in kersenmoes. Dan koelen koelen koelen, want het moet heel erg bevroren zijn. Vervolgens moeten de bakkers het door een mooie heldere gelei halen.”

Voor het spektakelstuk maken de finalisten een bruidsbuffet. Hierbij is de opdracht: maak 1 bruidstaart met 3 etages, 12 bonbons met 2 in een zakje of doosje als bedankje voor de gasten, 12 luxe bladerdeeghapjes, 20 macarons en 10 bolgebakjes.

Jubileumeditie

Dit jaar vinden de opnames plaats van de jubileumeditie van Heel Holland Bakt: seizoen 10. Aanmelden kan nog t/m zondag 15 mei via HeelHollandBakt.nl/aanmelden.

Finalisten Heel Holland Bakt 2022

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Enzo wint negende seizoen Heel Holland Bakt

Enzo wint negende seizoen Heel Holland Bakt

De 30-jarige thuisbakker Enzo uit Amsterdam is de winnaar van de finale van Heel Holland Bakt. Daarmee is hij krijgt hij de titel Beste Thuisbakker van Nederland. Hij legde het af tegen mede-finalisten Zeinab en Tom.

Nieuwe seizoen Heel Holland Bakt start 12 maart

Nieuwe seizoen Heel Holland Bakt start 12 maart

Het nieuwe seizoen van het populaire tv-programma Heel Holland Bakt gaat 12 maart van start. Acht weken lang gaan thuisbakkers de strijd met elkaar aan om de titel Beste Thuisbakker van 2022.

Heel Holland Bakt Kinderbakboek 2

Heel Holland Bakt Kinderbakboek 2

Heel Holland Bakt 2019-2020-winnaar Anouk heeft het ‘Heel Holland bakt Kinderbakboek’ geschreven. Dat is verschenen in een serie, waaronder ook ‘Heel Holland Bakt Mee’, ‘Heel Holland bakt Thuis’, ‘Heel Holland Bakt Brood’ en ‘Heel Holland Bakt Appeltaart’.