IJs

Finalisten Amsterdam Food Pitch bekend

22 april 2019

Uit 77 inzendingen zijn de twaalf meest potentierijke finalisten voor de Amsterdam Food Pitch geselecteerd. Zij dingen mee om de titel ‘Lekkerste product van 2019’. 

De jury zoekt naar innovatieve producten die nu nog op kleine schaal geproduceerd worden, maar die dé nieuwe trend moeten worden in de horeca. Taco Bos doet mee met een nieuw veganistisch ijs, Montgomery’s Vegan Ice Cream. Hij was niet tevreden met de verschillende soorten veganistisch chocolade ijs die nu op de markt zijn. Het verkooppunt van zijn ijs is dat het geen chemische ingrediënten heeft en geen bijsmaak van soja of kokos.

De producten worden uiteraard beoordeeld op hun smaak. Daarnaast is het belangrijk dat ze aan een bepaalde behoefte in de horeca voldoen, zoals het vervangen van een industrieel product of het vullen van een gat in de markt.

De wedstrijd
De winnende producent krijgt van horecagroothandel De Kweker ondersteuning bij het opschalen van de productie. Ook zal de winnaar zijn producten in de schappen van De Kweker vinden. Tevens wordt er een prijs uitgereikt voor het lekkerste product, dat zal worden verkocht in de Bijenkorf.

De winnaar wordt op 14 juni gekozen. Op die datum zullen alle deelnemers hun product nog één laatste maal pitchen. Tot die tijd kunnen geïnteresseerden een pitch van alle finalisten op de website vinden. Hier kan het publiek zijn stem uitbrengen op de favoriete kandidaat. Deze publieksstemmen wegen voor een kwart mee in de beoordeling. Daarnaast zal een vakjury zijn stem laten gelden. Deze bestaat uit: Tjitze van der Dam (Waldorf Astoria, 24h chefs), Marjan Ippel (Talkin' Food), Gert Blaauw (algemeen directeur De Kweker), Karin Richter (Mevrouw Hamersma), Nancy van Batenburg (hoofdredactrice van online platform Culy.nl) en Henk Marsé (De Bijenkorf).

Klik hier voor de pitch van Taco Bos.

Altijd op de hoogte blijven?